REKLAMA
Zdroj: phbcz from Getty Images
Hovädzie mäso s kôprovou omáčkou
Chrumkavé a jemné hovädzie mäso, pokryté kôprovou omáčkou, je klasické jedlo, ktoré poteší nielen gurmánov.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Hovädzie mäso
- 800 g hovädzie mäso
- 1 čl soľ
- 1 čl mleté čierne korenie
Kôprová omáčka
- 2 pl kôpor
- 200 ml smotana na varenie
- 1 pl maslo
- 1 čl múka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Mäso posolíme, okoreníme a necháme odležať.
2. Krok
Na panvici roztopíme maslo a opražíme na ňom mäso z oboch strán.
3. Krok
Mäso vyberieme a na rovnakej panvici pripravíme omáčku - pridáme múku, premiešame a zalejeme smotanou. Pridáme nakrájaný kôpor.
4. Krok
Mäso vrátime späť na panvicu a necháme ho dusiť v omáčke ešte približne 10 minút.