:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/c3j9QFWuLSE6hEs2ZvqD/e20d0b0b5c34e5fcce993426ddb462.jpeg)
Hovädzie soté s brusnicami
Verím, že vám toto hovädzie s brusnicami bude veľmi chutiť, u nás doma zožalo obrovský úspech. V druhej polovici dusenia odporúčam mäso podliať trochou vody, aby sa nám vytvorila krémová omáčka, ktorá bude aj bohatá na chuť.
Ingrediencie
- 500 g hovädzieho stehna
- 1 Veľké Cibuľa
- 1 pl olivového oleja
- 70 g paradajkového pretlaku
- 150 g sušených brusníc
- 1 čl soľ
- 1⁄2 čl mletého čierneho korenia
- 1⁄2 čl mletej rasce
- 200 g ryže
- 500 ml vody
- 1⁄2 čl soli
Najnovšie letáky
Postup
Vo väčšom hrnci na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu do sklovita.
Pridáme na malé kúsky nakrájané hovädzie mäso a restujeme ho na silnom plameni približne 2 minúty.
Potom pridáme paradajkový pretlak, korenie, sušené brusnice, zamiešame a hrniec prikryjeme.
Mäso dusíme približne 60 minút na slabom ohni, pričom ho občas premiešame a ak treba, podlejeme trochou vody (to odporúčam až po 30 minútach dusenia). Ku koncu mäso osolíme.
Medzitým ryžu dobre prepláchneme pod tečúcou vodou a v menšom hrnci ju potom zalejeme s 500 ml vody.
Pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju do mäkka, približne 15 minút.
Hotové mäso podávame spolu s uvarenou ryžou a môžeme doplniť o bylinky.
Zdieľaj recept s ostatnými
Reels
NovéNajnovšie recepty
Najnovšie recepty
Reels
NovéObľúbené recepty
Top kategórie
Hovädzie soté s brusnicami
Verím, že vám toto hovädzie s brusnicami bude veľmi chutiť, u nás doma zožalo obrovský úspech. V druhej polovici dusenia odporúčam mäso podliať trochou vody, aby sa nám vytvorila krémová omáčka, ktorá bude aj bohatá na chuť.
Vo väčšom hrnci na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu do sklovita.
Pridáme na malé kúsky nakrájané hovädzie mäso a restujeme ho na silnom plameni približne 2 minúty.
Potom pridáme paradajkový pretlak, korenie, sušené brusnice, zamiešame a hrniec prikryjeme.
Mäso dusíme približne 60 minút na slabom ohni, pričom ho občas premiešame a ak treba, podlejeme trochou vody (to odporúčam až po 30 minútach dusenia). Ku koncu mäso osolíme.
Medzitým ryžu dobre prepláchneme pod tečúcou vodou a v menšom hrnci ju potom zalejeme s 500 ml vody.
Pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju do mäkka, približne 15 minút.
Hotové mäso podávame spolu s uvarenou ryžou a môžeme doplniť o bylinky.
Ako sa ti tento recept podaril?