Hovädzie soté s brusnicami
Verím, že vám toto hovädzie s brusnicami bude veľmi chutiť, u nás doma zožalo obrovský úspech. V druhej polovici dusenia odporúčam mäso podliať trochou vody, aby sa nám vytvorila krémová omáčka, ktorá bude aj bohatá na chuť.
Ingrediencie
- 500 g hovädzieho stehna
- 1 Veľké Cibuľa
- 1 pl olivového oleja
- 70 g paradajkového pretlaku
- 150 g sušených brusníc
- 1 čl soľ
- 1⁄2 čl mletého čierneho korenia
- 1⁄2 čl mletej rasce
- 200 g ryže
- 500 ml vody
- 1⁄2 čl soli
Najnovšie letáky
Postup
Vo väčšom hrnci na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu do sklovita.
Pridáme na malé kúsky nakrájané hovädzie mäso a restujeme ho na silnom plameni približne 2 minúty.
Potom pridáme paradajkový pretlak, korenie, sušené brusnice, zamiešame a hrniec prikryjeme.
Mäso dusíme približne 60 minút na slabom ohni, pričom ho občas premiešame a ak treba, podlejeme trochou vody (to odporúčam až po 30 minútach dusenia). Ku koncu mäso osolíme.
Medzitým ryžu dobre prepláchneme pod tečúcou vodou a v menšom hrnci ju potom zalejeme s 500 ml vody.
Pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju do mäkka, približne 15 minút.
Hotové mäso podávame spolu s uvarenou ryžou a môžeme doplniť o bylinky.