Hrnčeková bublanina s posýpkou
Chutná bublanina s ovocím a posýpkou
Ingrediencie
Suroviny
- 300 g polohrubá múka
- 200 ml plnotučné mlieko
- 150 g hnedý cukor
- 100 g maslo
- 2 ks vajce
- 1 bal kypriaci prášok
- ovocie
POSÝPKA
- 100 g kryštálový cukor
- 100 g ovsené vločky (jemné)
- 100 g maslo
- 20 g mandľové lupienky
Najnovšie letáky
Postup
Vajcia dajte spolu s trstinovým cukrom vyšľahať do robota s metlou na šľahanie. Šľahajte tak dlho, až zmes zhustne a bude svetlá a nadýchaná.Potom pridajte rozpustené maslo a mlieko a opäť spolu šľahajte, kým sa všetky suroviny nespoja.
Prášok do pečiva dôkladne premiešajte s múkou a vsypte do pripravenej zmesi v kuchynskom robote. Opäť miešajte, kým nevznikne hladké cesto.
Formu na koláč vytrite maslom a vysypte polohrubou múkou. Pracujte starostlivo, aby nezostal ani kúsok formy suchý. Inak by sa vám bublanina mohla prilepiť.
Do formy vylejte cesto a uhlaďte povrch. Navrch nasypte ovocie, či už čerstvé alebo mrazené.
Pripravte si posýpku. Cukor, vločky a maslo zmiešajte, ideálne ručne, kým nevznikne sypká zmes. Pridajte väčšiu časť mandľových plátkov. Opäť premiešajte. Posýpku navrstvite na ovocie. Povrch posypte zvyšnými mandľovými lupienkami.
Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C, 45 minút. Nechajte vychladnúť. Dobrú chuť