REKLAMA

Hrnčeková bublanina s posýpkou

Chutná bublanina s ovocím a posýpkou

REKLAMA
Recepty na výbornú bublaninu: Čerešňová, jahodová aj marhuľová urobia radosť celej rodine

Recept nájdeš v tomto článku

Recepty na výbornú bublaninu: Čerešňová, jahodová aj marhuľová urobia radosť celej rodine

Ingrediencie

porcií
8

Suroviny

  • 300 g polohrubá múka Pridané do
  • 200 ml plnotučné mlieko Pridané do
  • 150 g hnedý cukor Pridané do
  • 100 g maslo Pridané do
  • 2 ks vajce Pridané do
  • 1 bal kypriaci prášok Pridané do
  • ovocie Pridané do

POSÝPKA

  • 100 g kryštálový cukor Pridané do
  • 100 g ovsené vločky (jemné) Pridané do
  • 100 g maslo Pridané do
  • 20 g mandľové lupienky Pridané do

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Vajcia dajte spolu s trstinovým cukrom vyšľahať do robota s metlou na šľahanie. Šľahajte tak dlho, až zmes zhustne a bude svetlá a nadýchaná.Potom pridajte rozpustené maslo a mlieko a opäť spolu šľahajte, kým sa všetky suroviny nespoja.

2. Krok

Prášok do pečiva dôkladne premiešajte s múkou a vsypte do pripravenej zmesi v kuchynskom robote. Opäť miešajte, kým nevznikne hladké cesto.

3. Krok

Formu na koláč vytrite maslom a vysypte polohrubou múkou. Pracujte starostlivo, aby nezostal ani kúsok formy suchý. Inak by sa vám bublanina mohla prilepiť.

4. Krok

Do formy vylejte cesto a uhlaďte povrch. Navrch nasypte ovocie, či už čerstvé alebo mrazené.

REKLAMA
5. Krok

Pripravte si posýpku. Cukor, vločky a maslo zmiešajte, ideálne ručne, kým nevznikne sypká zmes. Pridajte väčšiu časť mandľových plátkov. Opäť premiešajte. Posýpku navrstvite na ovocie. Povrch posypte zvyšnými mandľovými lupienkami.

6. Krok

Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C, 45 minút. Nechajte vychladnúť. Dobrú chuť

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

748 receptov

Obed

4876 receptov

Nátierky

332 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Mascarpone

342 receptov

Dezert

3774 receptov

Večera

4591 receptov

Torty

481 receptov

Veľkonočné

244 receptov
Recipe author image Adri1017

Hrnčeková bublanina s posýpkou

Chutná bublanina s ovocím a posýpkou

60
Minút
8
Počet porcií
Postup
1. Krok

Vajcia dajte spolu s trstinovým cukrom vyšľahať do robota s metlou na šľahanie. Šľahajte tak dlho, až zmes zhustne a bude svetlá a nadýchaná.Potom pridajte rozpustené maslo a mlieko a opäť spolu šľahajte, kým sa všetky suroviny nespoja.

2. Krok

Prášok do pečiva dôkladne premiešajte s múkou a vsypte do pripravenej zmesi v kuchynskom robote. Opäť miešajte, kým nevznikne hladké cesto.

3. Krok

Formu na koláč vytrite maslom a vysypte polohrubou múkou. Pracujte starostlivo, aby nezostal ani kúsok formy suchý. Inak by sa vám bublanina mohla prilepiť.

4. Krok

Do formy vylejte cesto a uhlaďte povrch. Navrch nasypte ovocie, či už čerstvé alebo mrazené.

5. Krok

Pripravte si posýpku. Cukor, vločky a maslo zmiešajte, ideálne ručne, kým nevznikne sypká zmes. Pridajte väčšiu časť mandľových plátkov. Opäť premiešajte. Posýpku navrstvite na ovocie. Povrch posypte zvyšnými mandľovými lupienkami.

6. Krok

Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C, 45 minút. Nechajte vychladnúť. Dobrú chuť

Ingrediencie
Suroviny
300 g
polohrubá múka
200 ml
plnotučné mlieko
150 g
hnedý cukor
100 g
maslo
2 ks
vajce
1 bal
kypriaci prášok
ovocie
POSÝPKA
100 g
kryštálový cukor
100 g
ovsené vločky (jemné)
100 g
maslo
20 g
mandľové lupienky