Zdroj: kabVisio from Getty Images
Hruškový koláč s tvarohovým koláčom
Tento dezert je pre mňa synonymom jesene a jeho príprava je nielen jednoduchá, ale aj veľmi zábavná. Krémový tvaroh, šťavnaté hrušky a chrumkavé pečivo vytvárajú dokonalú harmóniu chutí, ktorá zaručene poteší.
Ingrediencie
- 350 g polohrubá múka
- 200 g cukor
- 1 bal vanilkový cukor
- 200 g maslo
- 1 Lyžica prášok do pečiva
- štipka soli
- 2 ks vajce
- 4 ks hrušky
- 500 g syr cottage cheese
- 1 Balenie Pudingový prášok
- 100 ml mlieko
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Najprv si pripravte cesto. Do misy preosejeme múku, pridáme cukor, polovicu vanilkového cukru, prášok do pečiva a štipku soli. Všetko spolu premiešajte a pridajte maslo nakrájané na kúsky a jedno vajce. Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a necháme asi 30 minút odpočívať v chladničke.
Medzitým si pripravte náplň. Vo veľkej mise zmiešajte tvaroh, zvyšný cukor, vajcia, druhú časť vanilkového cukru a pudingový prášok a všetko dôkladne vymiešajte do hladka. Hrušky ošúpeme, vykrojíme jadrovníky a nakrájame na tenké plátky.
Rúru predhrejte na 180 stupňov.
Vymastite tortovú formu a cesto rozvaľkajte tak, aby ste vytvorili dno a okraje. Rovnomerne naň rozotrite tvarohovú zmes a navrch poukladajte plátky hrušiek.
Koláč pečte v predhriatej rúre asi 45 minút dozlatista.
Hruškový koláč s tvarohom nechajte vychladnúť a potom podávajte. Je výborný teplý aj vychladený.