Zdroj: sbossert from Getty Images Signature
Hubový guláš
Hubový guláš je tradičné české jedlo, ktoré sa vyznačuje bohatou chuťou a vôňou. Je to výborné jedlo na teplé dni, keď si môžete vychutnať lákavú vôňu hubového guláša.
Ingrediencie
- 1 kg huba
- 2 ks Cibuľa
- 2 Lyžice Slnečnicový olej
- 4 strúčiky Cesnak
- 2 Lyžice Mletá paprika
- 1 Lyžica soľ
- 1⁄2 lyžice Mleté korenie
- 2 Lyžice hladká múka
- 1 Lyžica Kminu
- 1 Lyžice Majorana
- 1 Lyžice Worchesterské omáčky
- 11⁄2 litrov vody
Najnovšie letáky
Postup
Huby očistite, opláchnite a nakrájajte na plátky. Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno.
Na panvici rozohrejte olej a opečte na ňom cibuľu dozlatista. Pridajte nasekaný cesnak a smažte ešte niekoľko minút.
Pridajte na plátky nakrájané huby a smažte, kým nezozelenejú.
Potom pridajte mletú papriku, soľ, korenie, rascu a majoránku. Premiešajte a chvíľu smažte.
Potom pridajte múku, premiešajte a prilejte vodu. Priveďte do varu.
Pridajte worchestrovú omáčku a varte na miernom ohni približne 2 hodiny, kým sa huby úplne nerozvaria a omáčka nezhustne.