Zdroj: fpwing from Getty Images
Jablkový koláč z jogurtového cesta
Chrumkavý a lahodný jablkový koláč, ktorý je jednoduchý na prípravu. Cesto je ľahké a nadýchané vďaka použitiu jogurtu a plnka z čerstvých jabĺk dodáva koláču sladkosť a šťavnatosť.
Ingrediencie
Cesto
- 2 Šálky jogurt
- 4 hrnčeky múka
- 1 Lyžica kypriaci prášok
- 80 g maslo
- 80 g cukor
Plnka
- 4 ks jablká
- 1 Lyžica škorica
Najnovšie letáky
Postup
Predhrejte rúru na 180°C.
Zmiešajte suroviny na cesto - jogurt, múku, cukor, maslo a kypriaci prášok. Vypracujte hladké cesto a nechajte ho odpočívať v chladničke na 20 minút.
Medzitým ošúpte jablká, odstráňte jadrovníky a nakrájajte ich na tenké plátky. Pridajte škoricu a premiešajte.
Cesto vyberte z chladničky a rozvaľkajte ho na vymastený a múkou vysypaný plech. Rovnomerne na ňom rozložte nakrájané jablká.
Pečte v predhriatej rúre asi 60 minút, kým koláč nie je zlatavo hnedý. Než koláč podávate, nechajte ho vychladnúť a posypte práškovým cukrom.