REKLAMA

Jahodový lekvár

Domáci jahodový lekvár. Jednoduchý na prípravu.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg jahôd Pridané do
  • 400 g cukru Pridané do
  • 1 Lyžice citrónovej šťavy Pridané do
REKLAMA

Postup

100 min.
1. Krok

Jahody umyte a očistite od stopiek. Nakrájajte na menšie kúsky a vložte do hrnca.

2. Krok

Pridajte polovicu cukru a citrónovú šťavu. Dobre premiešajte a nechajte chvíľu odstáť.

3. Krok

Hrnec dajte na sporák a začnite variť na miernom ohni, kým sa jahody nerozpustia a začne sa tvoriť pena. Potom znížte teplotu.

4. Krok

Pridajte zvyšok cukru a nechajte lekvár variť ďalších 20 až 30 minút, kým nezhustne.

5. Krok

Lekvár kontrolujete pomocou lyžice. Odoberiete trochu lekváru a dajte na studený tanier. Ak netečie ale stuhne, je hotový.

6. Krok

Zmes odstavte a vlejte ju do pohárov, ktoré vopred dôkladne opláchnite vodou a potom vysušte.

7. Krok

Poháry uzavrite viečkami a zalejte ich horúcou vodou. Nechajte odstáť 10 až 15 minút.

8. Krok

Hotový lekvár schovajte na chladné miesto.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4660 receptov

Mäsité jedlá

2197 receptov

Zaváranie

148 receptov

Dezert

3578 receptov

Mascarpone

334 receptov

Cestoviny

527 receptov

Večera

4371 receptov

Lacné jedlá

1466 receptov