REKLAMA

Zdroj: Canva

Japonský cheesecake

Tento sladký japonský cheesecake sa výrazne líši od amerických či európskych verzií. Je nadýchaný, mäkký, skoro ako oblak, a nesmierne lahodný.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12
  • 6 ks vajec Pridané do
  • 120 gramov cukru Pridané do
  • 60 gramov masla Pridané do
  • 250 gramov mascarpone Pridané do
  • 100 ml mlieka Pridané do
  • 60 g múka Pridané do
  • 20 g kukuřičného škrobu Pridané do
  • citrónová šťava z citróna Pridané do
  • štipka soli Pridané do

Odporúčané produkty

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

100 min.
1. Krok

Rozdeľte vajcia na žĺtky a bielky. Bielky odložte do chladničky.

2. Krok

V malom hrnci rozpustite maslo, pridajte mascarpone a mlieko. Neustále miešajte, kým sa všetky ingrediencie nespoja. Potom nechajte zmes vychladnúť.

3. Krok

Do syrovej zmesi pridajte žĺtky, múku, kukuričný škrob, citrónovú šťavu a soľ. Dobre premiešajte.

4. Krok

Vyberte bielky z chladničky a vyšľahajte ich do tuha s cukrom.

REKLAMA
5. Krok

Bielky opatrne vmiešajte do zmesi.

6. Krok

Zmes na japonský cheesecake vylejte na plech, ktorý je vystlaný papierom na pečenie a pečte ho v predhriatej rúre na 160°C približne 1,5 hodiny.

7. Krok

Cheesecake nechajte po upečení vychladnúť pri izbovej teplote, potom ho preložte do chladničky na aspoň 2 hodiny pred podávaním.

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

748 receptov

Obed

4876 receptov

Nátierky

332 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Mascarpone

342 receptov

Dezert

3773 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4590 receptov

Kuracie mäso

788 receptov
Recipe author image Iwa

Japonský cheesecake

Tento sladký japonský cheesecake sa výrazne líši od amerických či európskych verzií. Je nadýchaný, mäkký, skoro ako oblak, a nesmierne lahodný.

100
Minút
12
Počet porcií
Postup
1. Krok

Rozdeľte vajcia na žĺtky a bielky. Bielky odložte do chladničky.

2. Krok

V malom hrnci rozpustite maslo, pridajte mascarpone a mlieko. Neustále miešajte, kým sa všetky ingrediencie nespoja. Potom nechajte zmes vychladnúť.

3. Krok

Do syrovej zmesi pridajte žĺtky, múku, kukuričný škrob, citrónovú šťavu a soľ. Dobre premiešajte.

4. Krok

Vyberte bielky z chladničky a vyšľahajte ich do tuha s cukrom.

5. Krok

Bielky opatrne vmiešajte do zmesi.

6. Krok

Zmes na japonský cheesecake vylejte na plech, ktorý je vystlaný papierom na pečenie a pečte ho v predhriatej rúre na 160°C približne 1,5 hodiny.

7. Krok

Cheesecake nechajte po upečení vychladnúť pri izbovej teplote, potom ho preložte do chladničky na aspoň 2 hodiny pred podávaním.

Ingrediencie
6 ks
vajec
120 gramov
cukru
60 gramov
masla
250 gramov
mascarpone
100 ml
mlieka
60 g
múka
20 g
kukuřičného škrobu
citrónová šťava z citróna
štipka soli