:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/9v-It2fYsjpS7a_v5uBZ/80b45b472fe314f8f7025c7c1bfe34.jpeg)
Zdroj: Canva
Japonský cheesecake
Tento sladký japonský cheesecake sa výrazne líši od amerických či európskych verzií. Je nadýchaný, mäkký, skoro ako oblak, a nesmierne lahodný.
Ingrediencie
- 6 ks vajec
- 120 gramov cukru
- 60 gramov masla
- 250 gramov mascarpone
- 100 ml mlieka
- 60 g múka
- 20 g kukuřičného škrobu
- citrónová šťava z citróna
- štipka soli
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Nutričné hodnoty a cena
Postup
Rozdeľte vajcia na žĺtky a bielky. Bielky odložte do chladničky.
V malom hrnci rozpustite maslo, pridajte mascarpone a mlieko. Neustále miešajte, kým sa všetky ingrediencie nespoja. Potom nechajte zmes vychladnúť.
Do syrovej zmesi pridajte žĺtky, múku, kukuričný škrob, citrónovú šťavu a soľ. Dobre premiešajte.
Vyberte bielky z chladničky a vyšľahajte ich do tuha s cukrom.
Bielky opatrne vmiešajte do zmesi.
Zmes na japonský cheesecake vylejte na plech, ktorý je vystlaný papierom na pečenie a pečte ho v predhriatej rúre na 160°C približne 1,5 hodiny.
Cheesecake nechajte po upečení vychladnúť pri izbovej teplote, potom ho preložte do chladničky na aspoň 2 hodiny pred podávaním.
Zdieľaj recept s ostatnými
Reels
NovéNajnovšie recepty
Najnovšie recepty
Reels
NovéObľúbené recepty
Top kategórie
Japonský cheesecake
Tento sladký japonský cheesecake sa výrazne líši od amerických či európskych verzií. Je nadýchaný, mäkký, skoro ako oblak, a nesmierne lahodný.
Rozdeľte vajcia na žĺtky a bielky. Bielky odložte do chladničky.
V malom hrnci rozpustite maslo, pridajte mascarpone a mlieko. Neustále miešajte, kým sa všetky ingrediencie nespoja. Potom nechajte zmes vychladnúť.
Do syrovej zmesi pridajte žĺtky, múku, kukuričný škrob, citrónovú šťavu a soľ. Dobre premiešajte.
Vyberte bielky z chladničky a vyšľahajte ich do tuha s cukrom.
Bielky opatrne vmiešajte do zmesi.
Zmes na japonský cheesecake vylejte na plech, ktorý je vystlaný papierom na pečenie a pečte ho v predhriatej rúre na 160°C približne 1,5 hodiny.
Cheesecake nechajte po upečení vychladnúť pri izbovej teplote, potom ho preložte do chladničky na aspoň 2 hodiny pred podávaním.
Ako sa ti tento recept podaril?