REKLAMA
Jednoduchá koložvárska kapusta
Vyskúšajte tento osvedčený recept na jednoduchšiu verziu koložvárskej kapusty. Chutí rovnako dobre ako komplikovanejšie verzie tohoto obľúbeného pokrmu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 250 g mletého mäsa mix
- 1000 g kyslej kapusty
- 250 g ryže
- 2 ks Cibuľa
- 3 strúčiky cesnak
- 200 ml kyslá smotana
- soľ
- korenie
- mletej rasce
- kurkuma
- paprika
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Na masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso, ochutíme a podusíme cca 5 minút, aby pustilo vlastnú šťavu. Pridáme roztlačený cesnak a zmes vylejeme na dno väčšej zapekacej misy.
2. Krok
Na mäso položíme kyslú kapustu, ktorá nemusí byť odkvapkaná. Na kapustu dáme ryžu, ktorú sme si uvarili v slanej vode v pomere 1:2 (ryža:voda). Ryža by nemala byť príliš suchá.
3. Krok
Na ryžu natrieme vstvu kyslej smotany a dáme zapiecť na cca 40 minút do zlatista pri teplote 180°C.