Zdroj: kaboompics via Pixabay
Jednoduchá vegetariánska zemiaková polievka
Túto výdatnú vegetariánsku zemiakovú polievku som často pripravovala pre svoju rodinu. Je ľahká, zdravá a neuveriteľne sýta. Táto polievka so základom zo zeleninového vývaru a zemiakov zmiešaných s vybranou zeleninou je chutná a ideálna do chladného počasia. Hodí sa k nej čerstvý biely chlieb ako príloha.
Ingrediencie
- 500 g zemiaky
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 Cibuľa
- 1 mrkva
- 1 Rod pór
- 750 ml zeleninový bujón
- 1 zväzok petržlen
- soľ a korenie podľa chuti
- 2 Tablespoon rastlinný olej
- 100 ml Krém
Najnovšie letáky
Postup
Najprv ošúpte zemiaky a nakrájajte ich na kocky. Veľkosť kociek závisí od toho, ako hustú polievku máte radi. Ja dávam prednosť menším kockám, pretože sa rýchlejšie uvaria a polievka je krémovejšia.
Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno. Ošúpte a nakrájajte aj mrkvu a pór. Zeleninu vždy krájam veľmi najemno, aby som dosiahol homogénnu chuť a skrátil čas varenia.
Vo veľkom hrnci rozohrejte rastlinný olej. Cibuľu a cesnak smažte, kým nie sú priesvitné. Potom pridajte nakrájanú zeleninu a restujte ďalších 5 minút.
Teraz pridajte zemiaky a zeleninový vývar a priveďte do varu. Polievku varte na miernom ohni 20 minút, kým zemiaky nezmäknú.
Petržlenovú vňať nasekáme nahrubo a pridáme do hrnca. Polievku rozmixujte ručným mixérom na požadovanú konzistenciu. Rád nechávam niekoľko kúskov, aby polievka mala štruktúru.
Nakoniec do zemiakovej polievky vmiešajte smotanu a dochuťte ju soľou a korením. Ja rada pridávam štipku soli navyše, aby som zvýraznila chuť. Vychutnajte si jedlo!