REKLAMA

Zdroj: kaboompics via Pixabay

Jednoduchá vegetariánska zemiaková polievka

Túto výdatnú vegetariánsku zemiakovú polievku som často pripravovala pre svoju rodinu. Je ľahká, zdravá a neuveriteľne sýta. Táto polievka so základom zo zeleninového vývaru a zemiakov zmiešaných s vybranou zeleninou je chutná a ideálna do chladného počasia. Hodí sa k nej čerstvý biely chlieb ako príloha.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g zemiaky Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 1 Cibuľa Pridané do
  • 1 mrkva Pridané do
  • 1 Rod pór Pridané do
  • 750 ml zeleninový bujón Pridané do
  • 1 zväzok petržlen Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
  • 2 Tablespoon rastlinný olej Pridané do
  • 100 ml Krém Pridané do

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Najprv ošúpte zemiaky a nakrájajte ich na kocky. Veľkosť kociek závisí od toho, ako hustú polievku máte radi. Ja dávam prednosť menším kockám, pretože sa rýchlejšie uvaria a polievka je krémovejšia.

2. Krok

Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno. Ošúpte a nakrájajte aj mrkvu a pór. Zeleninu vždy krájam veľmi najemno, aby som dosiahol homogénnu chuť a skrátil čas varenia.

3. Krok

Vo veľkom hrnci rozohrejte rastlinný olej. Cibuľu a cesnak smažte, kým nie sú priesvitné. Potom pridajte nakrájanú zeleninu a restujte ďalších 5 minút.

4. Krok

Teraz pridajte zemiaky a zeleninový vývar a priveďte do varu. Polievku varte na miernom ohni 20 minút, kým zemiaky nezmäknú.

REKLAMA
5. Krok

Petržlenovú vňať nasekáme nahrubo a pridáme do hrnca. Polievku rozmixujte ručným mixérom na požadovanú konzistenciu. Rád nechávam niekoľko kúskov, aby polievka mala štruktúru.

6. Krok

Nakoniec do zemiakovej polievky vmiešajte smotanu a dochuťte ju soľou a korením. Ja rada pridávam štipku soli navyše, aby som zvýraznila chuť. Vychutnajte si jedlo!

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

748 receptov

Obed

4876 receptov

Nátierky

332 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Mascarpone

342 receptov

Dezert

3774 receptov

Večera

4591 receptov

Torty

481 receptov

Veľkonočné

244 receptov
Recipe author image Gretarezepte

Jednoduchá vegetariánska zemiaková polievka

Túto výdatnú vegetariánsku zemiakovú polievku som často pripravovala pre svoju rodinu. Je ľahká, zdravá a neuveriteľne sýta. Táto polievka so základom zo zeleninového vývaru a zemiakov zmiešaných s vybranou zeleninou je chutná a ideálna do chladného počasia. Hodí sa k nej čerstvý biely chlieb ako príloha.

45
Minút
4
Počet porcií
Postup
1. Krok

Najprv ošúpte zemiaky a nakrájajte ich na kocky. Veľkosť kociek závisí od toho, ako hustú polievku máte radi. Ja dávam prednosť menším kockám, pretože sa rýchlejšie uvaria a polievka je krémovejšia.

2. Krok

Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno. Ošúpte a nakrájajte aj mrkvu a pór. Zeleninu vždy krájam veľmi najemno, aby som dosiahol homogénnu chuť a skrátil čas varenia.

3. Krok

Vo veľkom hrnci rozohrejte rastlinný olej. Cibuľu a cesnak smažte, kým nie sú priesvitné. Potom pridajte nakrájanú zeleninu a restujte ďalších 5 minút.

4. Krok

Teraz pridajte zemiaky a zeleninový vývar a priveďte do varu. Polievku varte na miernom ohni 20 minút, kým zemiaky nezmäknú.

5. Krok

Petržlenovú vňať nasekáme nahrubo a pridáme do hrnca. Polievku rozmixujte ručným mixérom na požadovanú konzistenciu. Rád nechávam niekoľko kúskov, aby polievka mala štruktúru.

6. Krok

Nakoniec do zemiakovej polievky vmiešajte smotanu a dochuťte ju soľou a korením. Ja rada pridávam štipku soli navyše, aby som zvýraznila chuť. Vychutnajte si jedlo!

Ingrediencie
500 g
zemiaky
2
strúčiky cesnaku
1
Cibuľa
1
mrkva
1 Rod
pór
750 ml
zeleninový bujón
1 zväzok
petržlen
soľ a korenie podľa chuti
2 Tablespoon
rastlinný olej
100 ml
Krém