REKLAMA

Zdroj: FB: Jedlo je krásne

Jednoduché halušky

Tento recept na jednoduché zemiakové halušky je skvelým doplnkom k mäsu alebo zelenine.

REKLAMA
Najlepšie slovenské jedlá – Viac ako 30 overených receptov na obed aj večeru

Recept nájdeš v tomto článku

Najlepšie slovenské jedlá – Viac ako 30 overených receptov na obed aj večeru

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g zemiakov Pridané do
  • 200 g múka Pridané do
  • 1 ks vajce Pridané do
  • 1 Čaj ČJ soli Pridané do
  • 1 l vody Pridané do
  • 2 maslo Pridané do
  • 2 ks syr v črievku Pridané do
  • slanina Pridané do

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Zemiaky olúpeme, nakrájame na drobné kocky a uvaríme v osolenej vode do mäkka.

2. Krok

Vodu necháme zovrieť v hrnci a pridáme trochu soli.

3. Krok

Uvarené zemiaky scedíme a rozmixujeme na hladkú kašu.

4. Krok

Pridáme vajce, múku a soľ a premiešame, kým nedosiahneme hladkú a elastickú konzistenciu.

REKLAMA
5. Krok

Vyberieme malé kúsky cesta a vytvarujeme halušky.

6. Krok

Halušky varíme v osolenej vode, kým nevyplávajú na povrch.

7. Krok

Po uvarení halušky scedíme a zmiešame s maslom a črievkovým syrom.

8. Krok

Slaninu nakrájame na malé kocky a na panvici ju orestujeme.

REKLAMA

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Nátierky

332 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Mascarpone

342 receptov

Dezert

3773 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4590 receptov

Kuracie mäso

788 receptov
Recipe author image Iwa

Jednoduché halušky

Tento recept na jednoduché zemiakové halušky je skvelým doplnkom k mäsu alebo zelenine.

30
Minút
4
Počet porcií
Postup
1. Krok

Zemiaky olúpeme, nakrájame na drobné kocky a uvaríme v osolenej vode do mäkka.

2. Krok

Vodu necháme zovrieť v hrnci a pridáme trochu soli.

3. Krok

Uvarené zemiaky scedíme a rozmixujeme na hladkú kašu.

4. Krok

Pridáme vajce, múku a soľ a premiešame, kým nedosiahneme hladkú a elastickú konzistenciu.

5. Krok

Vyberieme malé kúsky cesta a vytvarujeme halušky.

6. Krok

Halušky varíme v osolenej vode, kým nevyplávajú na povrch.

7. Krok

Po uvarení halušky scedíme a zmiešame s maslom a črievkovým syrom.

8. Krok

Slaninu nakrájame na malé kocky a na panvici ju orestujeme.

Ingrediencie
500 g
zemiakov
200 g
múka
1 ks
vajce
1 Čaj
ČJ soli
1 l
vody
2
maslo
2 ks
syr v črievku
slanina