REKLAMA

Zdroj: Facebook - Varenie je radosť.

Kačacia pečeň s karamelizovaným jablkom a rozmarínom

Kačacia pečienka je úlne jednoduchá a mimoriadne chutná. Výborne sa k nej hodí opečený chlebík a pohárik červeného vína.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 800 g kačacia pečeň Pridané do
  • 50 ml brandy Pridané do
  • 4 ks jablko Pridané do
  • 2 čl tymián Pridané do
  • 4 pl hnedý cukor Pridané do
  • korenie čierne mleté Pridané do
  • soľ Pridané do

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Najprv si pripravíme jablká a pečienku. Jablká ošúpeme, umyjeme a rozkrojíme na štvrťky. Jadrovník vyrežeme. Potom ich nakrájame na plátky.

2. Krok

Pečienku nakrájame teplým nožom, aby sa nerozdrobila na približne 1cm hrubé plátky, ktoré osolíme a okoreníme z oboch strán.

3. Krok

Pečieme ju zhruba 5 minút z každej strany na suchej panvici, pretože púšťa veľa vlastnej šťavy.

4. Krok

Po upražení pečienku vyberieme nabok z panvice a zlejeme 2/3 tuku. Na zvyšnom tuku orestujeme jablká, ocukríme, pridáme tymián a necháme skaramelizovať. Na záver prilejeme brandy, ktorý necháme ho vyredukovať.

REKLAMA

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

748 receptov

Obed

4876 receptov

Nátierky

332 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Mascarpone

342 receptov

Dezert

3775 receptov

Večera

4591 receptov

Veľkonočné

244 receptov

Pre diabetikov

633 receptov
Recipe author image Iwa

Kačacia pečeň s karamelizovaným jablkom a rozmarínom

Kačacia pečienka je úlne jednoduchá a mimoriadne chutná. Výborne sa k nej hodí opečený chlebík a pohárik červeného vína.

30
Minút
4
Počet porcií
Postup
1. Krok

Najprv si pripravíme jablká a pečienku. Jablká ošúpeme, umyjeme a rozkrojíme na štvrťky. Jadrovník vyrežeme. Potom ich nakrájame na plátky.

2. Krok

Pečienku nakrájame teplým nožom, aby sa nerozdrobila na približne 1cm hrubé plátky, ktoré osolíme a okoreníme z oboch strán.

3. Krok

Pečieme ju zhruba 5 minút z každej strany na suchej panvici, pretože púšťa veľa vlastnej šťavy.

4. Krok

Po upražení pečienku vyberieme nabok z panvice a zlejeme 2/3 tuku. Na zvyšnom tuku orestujeme jablká, ocukríme, pridáme tymián a necháme skaramelizovať. Na záver prilejeme brandy, ktorý necháme ho vyredukovať.

Ingrediencie
800 g
kačacia pečeň
50 ml
brandy
4 ks
jablko
2 čl
tymián
4 pl
hnedý cukor
korenie čierne mleté
soľ