REKLAMA
Zdroj: Facebook - Varenie je radosť.
Kačacia pečeň s karamelizovaným jablkom a rozmarínom
Kačacia pečienka je úlne jednoduchá a mimoriadne chutná. Výborne sa k nej hodí opečený chlebík a pohárik červeného vína.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 800 g kačacia pečeň
- 50 ml brandy
- 4 ks jablko
- 2 čl tymián
- 4 pl hnedý cukor
- korenie čierne mleté
- soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Najprv si pripravíme jablká a pečienku. Jablká ošúpeme, umyjeme a rozkrojíme na štvrťky. Jadrovník vyrežeme. Potom ich nakrájame na plátky.
2. Krok
Pečienku nakrájame teplým nožom, aby sa nerozdrobila na približne 1cm hrubé plátky, ktoré osolíme a okoreníme z oboch strán.
3. Krok
Pečieme ju zhruba 5 minút z každej strany na suchej panvici, pretože púšťa veľa vlastnej šťavy.
4. Krok
Po upražení pečienku vyberieme nabok z panvice a zlejeme 2/3 tuku. Na zvyšnom tuku orestujeme jablká, ocukríme, pridáme tymián a necháme skaramelizovať. Na záver prilejeme brandy, ktorý necháme ho vyredukovať.