Zdroj: Facebook - Varenie je radosť.
Kačacie prsné rezne s červenou kapustou
Kačacie rezne so sladkou červenou kapustou, knedľou a lokšami.
Ingrediencie
Suroviny
- 600 g kačacie prsia
Červená kapusta
- 250 g červená kapusta
- 4 pl hnedý cukor
- 1 kl červené víno
- 3 ks šalotky
- 3 pl kačacia masť
- 2 ks bobkový list
- korenie čierne
Lokše
- 1 kg uvarené zemiaky
- 300 g polohrubá múka
- soľ
Najnovšie letáky
Postup
Kapustu umyjeme a nakrájame na drobno.
V hrnci rozpálime kačaciu masť a pridáme nakrájanú šalotku, ktorú restujeme do zlatista. Potom pridáme nakrájanú kapustu, cukor, bobkový list a korenie.
Všetko spolu premiešame dokiaľ sa cukor nerozpustí. Kapustu podlejeme vodou a dusíme do zmäknutia približne 25 minút. Tesne pred koncom prilejeme ku kapuste trochu vína.
Lokše Uvarené zemiaky ošúpeme a popučíme. Vypracujeme cesto z múky, soli a zemiakov.
Z cesta vytvarujeme malé kruhy, ktoré popicháme vidličkou a pečieme na suchej panvici z každej strany. Počas opekania sa zbavujeme z panvice napadanej múky aby sa lokše nepripiekli. Potrieť ich môžeme kačacou masťou.
Kačacie prsia umyjeme a na vrchu kože narežeme. Osolíme a okoreníme ich z každej strany.
Na panvici rozpálime kačaciu masť a položíme na ňu prsia kožou nadol. Pečieme takto zhruba 4 minúty do zlatista.
Potom ich prevrátime na druhú stranu. Pozor! Do rezňov nepicháme vidličkou!
Takto opečené prsia dáme piecť do rozohriatej rúry na 180°C a pečieme približne 35 minút.