REKLAMA

Kapustová polievka s kuracím mäsom

Vynikajúca polievka na zohriatie počas chladných jesenných dní.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g paradajky Pridané do
  • 300 g biela kapusta Pridané do
  • 300 g zemiaky Pridané do
  • 3 mrkvy Pridané do
  • 150 g hrášok Pridané do
  • 4 ks kuracie horné stehná Pridané do
  • 4 ks jarné cibuľky Pridané do
  • hŕstka petržlenová vňať Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • drvená rasca Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Paradajky ponoríme na 30 sekúnd do vriacej vody, vyberieme a opláchneme pod studenou vodou. Ošúpeme a dužinu nakrájame na dorbné kúsky.

2. Krok

Kuracie stehná spolu s paradajkami privedieme do varu, pričom odstránime vznikajúcu penu. Kapustu očistíme a rovnako nakrájame na menšie kúsky. Zemiaky a mrkvu ošúpeme a nakrájame na kocky. Do vývaru pridáme mrkvu a kapustu a zemiaky a na miernom ohni varíme asi 20 minút. Dochutíme soľou, korením a rascou.

3. Krok

Hrášok prepláchneme, bielu časť z jarnej cibuľky nakrájame na kolieska. Petržlenovú vňať opláchneme, osušíme a listy nakrájame na rezance. Do vývaru pridáme jarnú cibuľku, petržlenovú vňať, hrášok a ešte povaríme 10 minút.Keď sú stehná mäkké, oberieme z nich mäso a a vrátime ho do polievky. Podľa potreby dochutíme.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov