Kapustová polievka s kuracím mäsom
Vynikajúca polievka na zohriatie počas chladných jesenných dní.
Ingrediencie
- 500 g paradajky
- 300 g biela kapusta
- 300 g zemiaky
- 3 mrkvy
- 150 g hrášok
- 4 ks kuracie horné stehná
- 4 ks jarné cibuľky
- hŕstka petržlenová vňať
- soľ a korenie
- drvená rasca
Najnovšie letáky
Postup
Paradajky ponoríme na 30 sekúnd do vriacej vody, vyberieme a opláchneme pod studenou vodou. Ošúpeme a dužinu nakrájame na dorbné kúsky.
Kuracie stehná spolu s paradajkami privedieme do varu, pričom odstránime vznikajúcu penu. Kapustu očistíme a rovnako nakrájame na menšie kúsky. Zemiaky a mrkvu ošúpeme a nakrájame na kocky. Do vývaru pridáme mrkvu a kapustu a zemiaky a na miernom ohni varíme asi 20 minút. Dochutíme soľou, korením a rascou.
Hrášok prepláchneme, bielu časť z jarnej cibuľky nakrájame na kolieska. Petržlenovú vňať opláchneme, osušíme a listy nakrájame na rezance. Do vývaru pridáme jarnú cibuľku, petržlenovú vňať, hrášok a ešte povaríme 10 minút.Keď sú stehná mäkké, oberieme z nich mäso a a vrátime ho do polievky. Podľa potreby dochutíme.