Zdroj: Youtube
Karamelové jablká
Karamelové jablká sú typické pre americkú kuchyňu, ale svojou nezameniteľnou chuťou očaria každého. Pripravte si sladkú jesennú pochúťku aj vy.
Recept nájdeš v tomto článku
Kúzelné hallowenske recepty – Muffiny, cupcakes a tekvicové párty jedlá
Ingrediencie
- 6 ks jablko
- sprej na pečenie
- 400 g karamelové kúsky
- 2 pl mlieko
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Najskôr vymažte plech tenkou vrstvou oleja a odložte ho bokom.
Odstráňte stopky jabĺk a namiesto nich vložte drevené paličky na nanuky alebo hrubé špajdle.
Do misky vložte karamelové kocky a mlieko a ohrievajte ich v mikrovlnnej rúre 2 minúty.
Potom roztopený karamel raz pomaly premiešajte a nechajte ho 10-15 minút vychladnúť.
Teraz ponorte každé jablko do rozpusteného karamelu, aby ste dosiahli rovnomernú vrstvu karamelu po celom jablku, a položte ho na vymastený plech.
Karamelové jablká nechajte 5 minút vychladnúť pri izbovej teplote. Môžete ich dať do chladničky alebo ich podávať tak, ako sú.