REKLAMA
Klasické lievance
Vyskúšajte recept na tieto jemné a vláčne lievance so škoricou, ktoré ochutí slaný karamel a karamelizované slivky.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 2 ks vajíčko
- 200 g hladká múka
- 1 ks kypriaci prášok
- 1 ks vanilkový cukor
- 1 čl škorica
- 250 ml mlieko
- 2 pl maslo
- 30 g cukor
- štipka soľ
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Bielka vyšľaháme s cukrom do peny. V osobitnej miske zmiešame ostatné suroviny a nakoniec zmiešame dokopy. Pečieme na lievancovej panvici 30 sekúnd z každej strany.
2. Krok
Slaný karamel (suroviny sú na väčšie množstvo):
3. Krok
150 g kryštálového cukru rozpustíme na karamel, ale opatrne, aby nezhorel. Pridáme 50 g masla (pozor môže prskať). Metličkou rozmiešame a potom pridáme aj 100 ml smotany na šľahanie, ktorú rovnako zamiešame a pridáme čajovú lyžičku soli.
4. Krok
Karamelizované slivky
5. Krok
Na panvici rozpustíme cukor a pridáme nakrájané slivky na kocky. Pred koncom dochutíme škoricou.