Koláč s jahodami
Vynikajúci letný koláčik s chuťou jahôd.
Ingrediencie
Krém:
- 500 g jahôd
- 200 ml smotany na šľahanie
- 200 g mandľového cukru
Cesto:
- 250 g hladká múka
- 100 g cukru
- 150 g masla
- 1 vajce
- 1 lyžička prášku do pečiva
- štipka soli
Ďalšie:
- 500 g jahôd na ozdobenie
- cukor na posypanie
Najnovšie letáky
Postup
Predhrejeme rúru na 180°C. Vymažeme a vysypeme formu na pečenie.
Na prípravu cesta zmiešame múku s práškom do pečiva a soľou. Pridáme vajce, cukor a nakrájané maslo. Hnetieme cesto, ktoré nechme odpočinúť v chladničke 15 minút.
Vyvaľkáme cesto na hrúbku cca 3-4 mm a vložíme ho do pripravenej formy na pečenie.
Pečieme cesto v rúre asi 15 minút, kým nie je jemne zlatisté.
Po upečení necháme cesto vychladnúť.
Medzitým pripravíme krém. Jahody umyjeme a nakrájame na drobné kúsky. Dáme ich do mixéra spolu so smotanou a mandľovým cukrom. Mixujeme až do hladka.
Krém rozotrieme na vychladnuté cesto.
Na koláč uložíme ostatné jahody a posypeme ich cukrom.
Koláč vložíme do chladničky a necháme odpočívať aspoň 2 hodiny, aby krém stuhol.