:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/w-bCg2iv2GwZju9Lnvsw/5ece5ce4294d42b151b62703c377be.jpeg)
Zdroj: FB: Varenie a Pečenie je Radosť ?
Kremnické krumple
Kto navštívi mesto mesto Kremnica určite neodíde bez vyskúšania legendárneho zákusku Atkáryho kremnických krumplov.
Ingrediencie
Suroviny
- 30 ks dlhé piškóty
- 200 g práškový cukor
- 250 g mleté orechy
- 3 ks vaječné bielka
- kakao
- rum
Krém
- 150 g práškový cukor
- 125 g studené maslo
- 2 pl kakao
- 30 g múka
- 200 ml mlieko
- 3 ks žĺtko
- 2 pl rum
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Nutričné hodnoty a cena
Postup
Ako prvý si pripravíme krém. Práškový cukor uvaríme v 100 ml mlieka.
Múku so žĺtkom rozmiešame v ďalších 100 ml mlieka a zlejeme ich dokopy. Poriadne premiešame a dochutíme trochou rumu.
Krém varíme za stáleho miešania až do zhustnutia.
Po uvarení krém necháme vychladnúť za občasného premiešania.
Nakoniec do vychladnutého krému pomaly zašľaháme maslo.
Krém rozdelíme na 2 polovice. Do jednej pridáme kakao a necháme ich v chladničke stuhnúť.
Na prípravu Atkáryho kremnických krumplov budeme potrebovať 1 dlhú piškótu, ktorú rozpolíme a spojíme. Vnútro piškóty vydlabeme a jednu polovičku naplníme kakaovým krémom, druhú maslovým krémom.
Spojené polovice piškót potrieme rumom a obalíme vo vydličkou vyšľahaných bielkach.
Ďalej kremnické krumple obalíme v orechovej zmesi a nakoniec v kakaovom prášku.
Takto pripravené kremnické krumple necháme v chlade odležať aspoň 3 hodiny, aby sa chute pekne spojili.
Zdieľaj recept s ostatnými
Reels
NovéNajnovšie recepty
Najnovšie recepty
Reels
NovéObľúbené recepty
Top kategórie
Kremnické krumple
Kto navštívi mesto mesto Kremnica určite neodíde bez vyskúšania legendárneho zákusku Atkáryho kremnických krumplov.
Ako prvý si pripravíme krém. Práškový cukor uvaríme v 100 ml mlieka.
Múku so žĺtkom rozmiešame v ďalších 100 ml mlieka a zlejeme ich dokopy. Poriadne premiešame a dochutíme trochou rumu.
Krém varíme za stáleho miešania až do zhustnutia.
Po uvarení krém necháme vychladnúť za občasného premiešania.
Nakoniec do vychladnutého krému pomaly zašľaháme maslo.
Krém rozdelíme na 2 polovice. Do jednej pridáme kakao a necháme ich v chladničke stuhnúť.
Na prípravu Atkáryho kremnických krumplov budeme potrebovať 1 dlhú piškótu, ktorú rozpolíme a spojíme. Vnútro piškóty vydlabeme a jednu polovičku naplníme kakaovým krémom, druhú maslovým krémom.
Spojené polovice piškót potrieme rumom a obalíme vo vydličkou vyšľahaných bielkach.
Ďalej kremnické krumple obalíme v orechovej zmesi a nakoniec v kakaovom prášku.
Takto pripravené kremnické krumple necháme v chlade odležať aspoň 3 hodiny, aby sa chute pekne spojili.
Ako sa ti tento recept podaril?