REKLAMA

Zdroj: FB: Varenie a Pečenie je Radosť ?

Kremnické krumple

Kto navštívi mesto mesto Kremnica určite neodíde bez vyskúšania legendárneho zákusku Atkáryho kremnických krumplov.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
30

Suroviny

  • 30 ks dlhé piškóty Pridané do
  • 200 g práškový cukor Pridané do
  • 250 g mleté orechy Pridané do
  • 3 ks vaječné bielka Pridané do
  • kakao Pridané do
  • rum Pridané do

Krém

  • 150 g práškový cukor Pridané do
  • 125 g studené maslo Pridané do
  • 2 pl kakao Pridané do
  • 30 g múka Pridané do
  • 200 ml mlieko Pridané do
  • 3 ks žĺtko Pridané do
  • 2 pl rum Pridané do

Odporúčané produkty

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Ako prvý si pripravíme krém. Práškový cukor uvaríme v 100 ml mlieka.

2. Krok

Múku so žĺtkom rozmiešame v ďalších 100 ml mlieka a zlejeme ich dokopy. Poriadne premiešame a dochutíme trochou rumu.

3. Krok

Krém varíme za stáleho miešania až do zhustnutia.

4. Krok

Po uvarení krém necháme vychladnúť za občasného premiešania.

REKLAMA
5. Krok

Nakoniec do vychladnutého krému pomaly zašľaháme maslo.

6. Krok

Krém rozdelíme na 2 polovice. Do jednej pridáme kakao a necháme ich v chladničke stuhnúť.

7. Krok

Na prípravu Atkáryho kremnických krumplov budeme potrebovať 1 dlhú piškótu, ktorú rozpolíme a spojíme. Vnútro piškóty vydlabeme a jednu polovičku naplníme kakaovým krémom, druhú maslovým krémom.

8. Krok

Spojené polovice piškót potrieme rumom a obalíme vo vydličkou vyšľahaných bielkach.

REKLAMA
9. Krok

Ďalej kremnické krumple obalíme v orechovej zmesi a nakoniec v kakaovom prášku.

10. Krok

Takto pripravené kremnické krumple necháme v chlade odležať aspoň 3 hodiny, aby sa chute pekne spojili.

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4909 receptov

Dezert

3800 receptov

Kuracie mäso

791 receptov

Mäsité jedlá

2268 receptov

Cvikla

90 receptov

Večera

4628 receptov

Mascarpone

345 receptov

Varenie pre deti

1455 receptov
Recipe author image Iwa

Kremnické krumple

Kto navštívi mesto mesto Kremnica určite neodíde bez vyskúšania legendárneho zákusku Atkáryho kremnických krumplov.

60
Minút
30
Počet porcií
Postup
1. Krok

Ako prvý si pripravíme krém. Práškový cukor uvaríme v 100 ml mlieka.

2. Krok

Múku so žĺtkom rozmiešame v ďalších 100 ml mlieka a zlejeme ich dokopy. Poriadne premiešame a dochutíme trochou rumu.

3. Krok

Krém varíme za stáleho miešania až do zhustnutia.

4. Krok

Po uvarení krém necháme vychladnúť za občasného premiešania.

5. Krok

Nakoniec do vychladnutého krému pomaly zašľaháme maslo.

6. Krok

Krém rozdelíme na 2 polovice. Do jednej pridáme kakao a necháme ich v chladničke stuhnúť.

7. Krok

Na prípravu Atkáryho kremnických krumplov budeme potrebovať 1 dlhú piškótu, ktorú rozpolíme a spojíme. Vnútro piškóty vydlabeme a jednu polovičku naplníme kakaovým krémom, druhú maslovým krémom.

8. Krok

Spojené polovice piškót potrieme rumom a obalíme vo vydličkou vyšľahaných bielkach.

9. Krok

Ďalej kremnické krumple obalíme v orechovej zmesi a nakoniec v kakaovom prášku.

10. Krok

Takto pripravené kremnické krumple necháme v chlade odležať aspoň 3 hodiny, aby sa chute pekne spojili.

Ingrediencie
Suroviny
30 ks
dlhé piškóty
200 g
práškový cukor
250 g
mleté orechy
3 ks
vaječné bielka
kakao
rum
Krém
150 g
práškový cukor
125 g
studené maslo
2 pl
kakao
30 g
múka
200 ml
mlieko
3 ks
žĺtko
2 pl
rum