REKLAMA
Krémová gaštanová polievka
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 800 g vákuovo balených gaštanov
- 1 Cibuľa
- 11⁄2 polievková lyžica olivový olej
- 800 ml voda
- 1 kocka slepačieho bujónu
- 350 ml mlieko
- 3 plátky slanina
- 11⁄2 polievková lyžica rastlinný olej
- 6 polievková lyžica smotany na šľahanie
- čerstvé listy šalvie
- soľ a korenie
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Cibuľu očistíme, umyjeme a rozkrojíme ju na 4 časti. Vložíme ju do hrnca spolu s gaštanmi a slepačím bujónom. Pridáme vodu, mlieko, olivový olej a túto zmes privedieme do varu. Varíme približne 30 minút.
2. Krok
Pancettu pražíme na panvici bez pridania oleja približne 1 minútu. Šalviové listy jemne osmažíme na zeleninovom oleji.
3. Krok
Hotovú polievku dozdobíme smotanou, opraženou pancettou a šalviovými listami.