REKLAMA

Zdroj: Africa images from Canva

Krémové rizoto s kuracím mäsom

Recept na chutné krémové rizoto s kuracím mäsom, ktoré sa hodí na obed alebo večeru.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 500 g kuracieho mäsa Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 300 g ryže arborio Pridané do
  • 1 l kuracieho vývaru Pridané do
  • 150 ml smotany na varenie Pridané do
  • 100 g parmezán Pridané do
  • 2 Lyžice olivového oleja Pridané do
  • soľ a čierne korenie Pridané do

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Kuracie mäso nakrájajte na menšie kusy. Cibuľu a cesnak očistite a nakrájajte nadrobno.

2. Krok

V kastróle zohrejte olivový olej a pridajte mäso. Opražte ho z každej strany do zlatista. Potom ho preložte na tanier.

3. Krok

Do toho istého kastrólu pridajte cibuľu s cesnakom a restujte ich, kým nebude cibuľa sklovitá.

4. Krok

Pridajte k ním ryžu a pražte ju spolu ďalších pár minút.

REKLAMA
5. Krok

Postupne do ryže začnite pridávať kurací vývar. Vždy nechajte vývar absorbovať do ryže predtým ako pridáte ďalší. Toto trvá približne 20 minút.

6. Krok

Potom pridajte smotanu na varenie, kuracie kúsky a nastrúhaný parmezán. Zamiešajte a nechajte na panvici ďalších 5–10 minút, kým sa všetko nedokonale spojí.

7. Krok

Dochutíme soľou a korením.

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

748 receptov

Obed

4876 receptov

Nátierky

332 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Mascarpone

342 receptov

Dezert

3775 receptov

Večera

4591 receptov

Torty

481 receptov

Veľkonočné

244 receptov
Recipe author image Iwa

Krémové rizoto s kuracím mäsom

Recept na chutné krémové rizoto s kuracím mäsom, ktoré sa hodí na obed alebo večeru.

60
Minút
6
Počet porcií
Postup
1. Krok

Kuracie mäso nakrájajte na menšie kusy. Cibuľu a cesnak očistite a nakrájajte nadrobno.

2. Krok

V kastróle zohrejte olivový olej a pridajte mäso. Opražte ho z každej strany do zlatista. Potom ho preložte na tanier.

3. Krok

Do toho istého kastrólu pridajte cibuľu s cesnakom a restujte ich, kým nebude cibuľa sklovitá.

4. Krok

Pridajte k ním ryžu a pražte ju spolu ďalších pár minút.

5. Krok

Postupne do ryže začnite pridávať kurací vývar. Vždy nechajte vývar absorbovať do ryže predtým ako pridáte ďalší. Toto trvá približne 20 minút.

6. Krok

Potom pridajte smotanu na varenie, kuracie kúsky a nastrúhaný parmezán. Zamiešajte a nechajte na panvici ďalších 5–10 minút, kým sa všetko nedokonale spojí.

7. Krok

Dochutíme soľou a korením.

Ingrediencie
500 g
kuracieho mäsa
1 ks
Cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
300 g
ryže arborio
1 l
kuracieho vývaru
150 ml
smotany na varenie
100 g
parmezán
2 Lyžice
olivového oleja
soľ a čierne korenie