REKLAMA
Kyslé mlieko
Kyslé mlieko je tradičný slovenský mliečny produkt, ktorý má silnú kyslosť a je bohatý na probiotiká. Tento recept je veľmi jednoduchý a jeho príprava netrvá dlho.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 l plnotučného mlieka
- 2 Lyžice jogurtu s obsahom probiotík
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
10 min.
1. Krok
V hrnci zohrejte mlieko na miernu teplotu (38 - 43 stupňov C).
2. Krok
Do mlieka pridajte jogurt a dôkladne premiešajte.
3. Krok
Tekutinu nechajte odstáť pri izbovej teplote najmenej 8 hodín alebo cez noc.
4. Krok
Keď sa mlieko vyzráža a získava silnú kyslosť, je hotové.
5. Krok
Kyslé mlieko môžete podávať samotné alebo použiť ako ingredienciu pri príprave rôznych jedál.