:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/3caqMoF49h4V1nhB0gN9/5b86b5f812f77967037ae19aeaa1e5.png)
Kyslé mlieko
Kyslé mlieko je tradičný slovenský mliečny produkt, ktorý má silnú kyslosť a je bohatý na probiotiká. Tento recept je veľmi jednoduchý a jeho príprava netrvá dlho.
Ingrediencie
- 1 l plnotučného mlieka
- 2 Lyžice jogurtu s obsahom probiotík
Najnovšie letáky
Nutričné hodnoty a cena
Postup
V hrnci zohrejte mlieko na miernu teplotu (38 - 43 stupňov C).
Do mlieka pridajte jogurt a dôkladne premiešajte.
Tekutinu nechajte odstáť pri izbovej teplote najmenej 8 hodín alebo cez noc.
Keď sa mlieko vyzráža a získava silnú kyslosť, je hotové.
Kyslé mlieko môžete podávať samotné alebo použiť ako ingredienciu pri príprave rôznych jedál.
Zdieľaj recept s ostatnými
Reels
NovéNajnovšie recepty
Najnovšie recepty
Reels
NovéObľúbené recepty
Top kategórie
Kyslé mlieko
Kyslé mlieko je tradičný slovenský mliečny produkt, ktorý má silnú kyslosť a je bohatý na probiotiká. Tento recept je veľmi jednoduchý a jeho príprava netrvá dlho.
V hrnci zohrejte mlieko na miernu teplotu (38 - 43 stupňov C).
Do mlieka pridajte jogurt a dôkladne premiešajte.
Tekutinu nechajte odstáť pri izbovej teplote najmenej 8 hodín alebo cez noc.
Keď sa mlieko vyzráža a získava silnú kyslosť, je hotové.
Kyslé mlieko môžete podávať samotné alebo použiť ako ingredienciu pri príprave rôznych jedál.
Ako sa ti tento recept podaril?