REKLAMA

Kyslé mlieko

Kyslé mlieko je tradičný slovenský mliečny produkt, ktorý má silnú kyslosť a je bohatý na probiotiká. Tento recept je veľmi jednoduchý a jeho príprava netrvá dlho.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 l plnotučného mlieka Pridané do
  • 2 Lyžice jogurtu s obsahom probiotík Pridané do
REKLAMA

Postup

10 min.
1. Krok

V hrnci zohrejte mlieko na miernu teplotu (38 - 43 stupňov C).

2. Krok

Do mlieka pridajte jogurt a dôkladne premiešajte.

3. Krok

Tekutinu nechajte odstáť pri izbovej teplote najmenej 8 hodín alebo cez noc.

4. Krok

Keď sa mlieko vyzráža a získava silnú kyslosť, je hotové.

5. Krok

Kyslé mlieko môžete podávať samotné alebo použiť ako ingredienciu pri príprave rôznych jedál.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4675 receptov

Mäsité jedlá

2199 receptov

Dezert

3588 receptov

Zaváranie

149 receptov

Cestoviny

529 receptov

Lacné jedlá

1471 receptov

Večera

4387 receptov

Mascarpone

335 receptov