REKLAMA

Kyslé mlieko

Kyslé mlieko je tradičný slovenský mliečny produkt, ktorý má silnú kyslosť a je bohatý na probiotiká. Tento recept je veľmi jednoduchý a jeho príprava netrvá dlho.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 l plnotučného mlieka Pridané do
  • 2 Lyžice jogurtu s obsahom probiotík Pridané do

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

10 min.
1. Krok

V hrnci zohrejte mlieko na miernu teplotu (38 - 43 stupňov C).

2. Krok

Do mlieka pridajte jogurt a dôkladne premiešajte.

3. Krok

Tekutinu nechajte odstáť pri izbovej teplote najmenej 8 hodín alebo cez noc.

4. Krok

Keď sa mlieko vyzráža a získava silnú kyslosť, je hotové.

REKLAMA
5. Krok

Kyslé mlieko môžete podávať samotné alebo použiť ako ingredienciu pri príprave rôznych jedál.

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

749 receptov

Obed

4879 receptov

Mäsité jedlá

2258 receptov

Nátierky

332 receptov

Dezert

3776 receptov

Veľkonočné

244 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4594 receptov

Raňajky

1499 receptov
Recipe author image Iwa

Kyslé mlieko

Kyslé mlieko je tradičný slovenský mliečny produkt, ktorý má silnú kyslosť a je bohatý na probiotiká. Tento recept je veľmi jednoduchý a jeho príprava netrvá dlho.

10
Minút
4
Počet porcií
Postup
1. Krok

V hrnci zohrejte mlieko na miernu teplotu (38 - 43 stupňov C).

2. Krok

Do mlieka pridajte jogurt a dôkladne premiešajte.

3. Krok

Tekutinu nechajte odstáť pri izbovej teplote najmenej 8 hodín alebo cez noc.

4. Krok

Keď sa mlieko vyzráža a získava silnú kyslosť, je hotové.

5. Krok

Kyslé mlieko môžete podávať samotné alebo použiť ako ingredienciu pri príprave rôznych jedál.

Ingrediencie
1 l
plnotučného mlieka
2 Lyžice
jogurtu s obsahom probiotík