REKLAMA

Kyslé mlieko

Kyslé mlieko je tradičný slovenský mliečny produkt, ktorý má silnú kyslosť a je bohatý na probiotiká. Tento recept je veľmi jednoduchý a jeho príprava netrvá dlho.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 l plnotučného mlieka Pridané do
  • 2 Lyžice jogurtu s obsahom probiotík Pridané do
REKLAMA

Postup

10 min.
1. Krok

V hrnci zohrejte mlieko na miernu teplotu (38 - 43 stupňov C).

2. Krok

Do mlieka pridajte jogurt a dôkladne premiešajte.

3. Krok

Tekutinu nechajte odstáť pri izbovej teplote najmenej 8 hodín alebo cez noc.

4. Krok

Keď sa mlieko vyzráža a získava silnú kyslosť, je hotové.

5. Krok

Kyslé mlieko môžete podávať samotné alebo použiť ako ingredienciu pri príprave rôznych jedál.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4590 receptov

Mäsité jedlá

2168 receptov

Večera

4294 receptov

Mascarpone

329 receptov

Raňajky

1347 receptov

Cestoviny

518 receptov

Zaváranie

145 receptov