REKLAMA

Kysnuté poctivé domáce šišky

Kto by nemal rád takéto fajnové nadýchané doma robené šišky? A ešte k tomu s fajnovým domácim džemom. Skúste tento recept a neoľutujete.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
28
  • 500 g múka hladká Pridané do
  • 4 pl cukor kryštálový Pridané do
  • 1 čl cukor kryštálový do kvásku Pridané do
  • 1 vajce Pridané do
  • 2 žĺtky Pridané do
  • 300 ml mlieko do kvásku Pridané do
  • 12 kocky droždie Pridané do
  • 4 pl olej Pridané do
  • Štipka soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Z droždia, 100ml vlažného mlieka, lyžičky cukru a lyžičky múky si pripravíme kvások. Do misy dáme múku, pridáme vajce, žĺtky, cukor, olej, štipku soli, zvyšné mlieko a kvások. Vypracujeme cesto, ktoré necháme prikryté 40 minút odpočívať.

2. Krok

Takéto vykysnuté cesto rozváľkame na pomúčenej doske na plát s priemerom 2 cm. Vykrajujeme pohárom kolieska s priemerom 5 cm. Do každej šišky do stredu pichneme prstom a vytvoríme dierku pre džem.

3. Krok

Necháme 15 minút odpočívať.

4. Krok

Do hrnca nalejeme olej necháme ho rozpáliť a začneme do neho dávať šišky vždy tou stranou nadol, kde je dierka.

5. Krok

Pretočíme a smažíme.

6. Krok

Odkladáme ich na obrúsok, aby prebytočný tuk odkvapkal.

7. Krok

Pocukrujeme práškovým cukrom, na každú šišku dáme džem a máme hotovo.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4714 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4424 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov