REKLAMA

Zdroj: FB: Varenie je radosť

Kysnutý jablkový koláč s pudingom

Tento kysnutý jablkový koláč s pudingom je lahodná pochúťka, ktorú si zamiluje celá rodina. Pečie sa z jednoduchých ingrediencií a výsledok stojí za to.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10

Cesto:

  • 250 ml mlieko Pridané do
  • 2 kus vajce Pridané do
  • 100 g maslo Pridané do
  • 500 g hladká múka Pridané do
  • 100 g kryštálový cukor Pridané do
  • 12 kus droždie Pridané do
  • štipka soli Pridané do

Náplň:

  • 600 ml mlieko Pridané do
  • 2 kus vanilkový puding Pridané do
  • 6 lyžíc kryštálový cukor Pridané do
  • 200 g jablká Pridané do
  • 2 lyžičky práškový cukor Pridané do

Na potretie:

  • 1 kus vajce Pridané do

Odporúčané produkty

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

150 min.
1. Krok

Ako prvé si urobíme kvások. Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie s cukrom.

2. Krok

Ku kvásku pridáme ostatné suroviny a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme prikryté kysnúť na teplom mieste asi 1 hodinu.

3. Krok

Zatiaľ uvaríme puding, ktorý za stáleho miešania necháme vychladnúť.

4. Krok

Cesto rozdelíme na 2 polovice, takže nám výjdu 2 záviny.

REKLAMA
5. Krok

Každú časť vyvaľkáme do obdĺžnika, potrieme pudingom a posypeme jablkami zmiešanými s práškovým cukrom.

6. Krok

Môžeme ho klasicky zrolovať ako závin alebo ho na krajoch narezať a prekladať cez seba.

7. Krok

Závin necháme na plechu ešte chvíľu podkysnúť.

8. Krok

Nakoniec ich potrieme vajcom a vložíme do rúry vyhriatej na 170 °C. Pečieme ich 25 minút.

REKLAMA

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4904 receptov

Dezert

3791 receptov

Mäsité jedlá

2268 receptov

Kuracie mäso

791 receptov

Mascarpone

344 receptov

Večera

4622 receptov

Veľkonočné

246 receptov

Cvikla

90 receptov
Recipe author image Iwa

Kysnutý jablkový koláč s pudingom

Tento kysnutý jablkový koláč s pudingom je lahodná pochúťka, ktorú si zamiluje celá rodina. Pečie sa z jednoduchých ingrediencií a výsledok stojí za to.

150
Minút
10
Počet porcií
Postup
1. Krok

Ako prvé si urobíme kvások. Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie s cukrom.

2. Krok

Ku kvásku pridáme ostatné suroviny a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme prikryté kysnúť na teplom mieste asi 1 hodinu.

3. Krok

Zatiaľ uvaríme puding, ktorý za stáleho miešania necháme vychladnúť.

4. Krok

Cesto rozdelíme na 2 polovice, takže nám výjdu 2 záviny.

5. Krok

Každú časť vyvaľkáme do obdĺžnika, potrieme pudingom a posypeme jablkami zmiešanými s práškovým cukrom.

6. Krok

Môžeme ho klasicky zrolovať ako závin alebo ho na krajoch narezať a prekladať cez seba.

7. Krok

Závin necháme na plechu ešte chvíľu podkysnúť.

8. Krok

Nakoniec ich potrieme vajcom a vložíme do rúry vyhriatej na 170 °C. Pečieme ich 25 minút.

Ingrediencie
Cesto:
250 ml
mlieko
2 kus
vajce
100 g
maslo
500 g
hladká múka
100 g
kryštálový cukor
12 kus
droždie
štipka soli
Náplň:
600 ml
mlieko
2 kus
vanilkový puding
6 lyžíc
kryštálový cukor
200 g
jablká
2 lyžičky
práškový cukor
Na potretie:
1 kus
vajce