REKLAMA

Kysnutý koláč s makom a slivkami

Kokáčik plný maku a sliviek

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
20

Suroviny

  • 400 g polohrubá múka Pridané do
  • 1 ks vajce Pridané do
  • 50 ml olej Pridané do
  • 30 g čerstvé droždie Pridané do
  • 1 čajová lyžička kryštálový cukor Pridané do
  • 200 ml mlieko Pridané do

Maková plnka

  • 200 g mletý mak Pridané do
  • 100 g kryštálový cukor Pridané do
  • 1 vanilka cukor Pridané do
  • Štipka škorica Pridané do
  • citrónová kôra Pridané do
  • 100 ml mlieko Pridané do

Mrvenička

  • 6 pl polohruba mu ka Pridané do
  • 4 pl krys ta lovy cukor Pridané do
  • 2 pl pra s kovy cukor Pridané do
  • 50 g maslo Pridané do
  • slivky Pridané do

Odporúčané produkty

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Cesto : Mlieko zohrejeme aby bolo vlažné ( nie horúce). Do 100 ml mlieka pridáme 1 čl cukru a droždie a necháme vykysnúť .

2. Krok

Do väčšej misky preosejeme múku, pridáme vykysnutý kvások, zvyšné mlieko, olej, vajce a dobre vymiesime. Vymiesené cesto prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť asi 35-40 minút. Za ten čas si pripravíme posýpku, makovú plnku a očistíme slivky.

3. Krok

Maková plnka: mletý mak, kryštálový cukor, vanilkový cukor, mletú škoricu zalejeme horúcim mliekom , premiešame a necháme vychladnúť.

4. Krok

Slivky rozrežeme na polivice a odkôstkujeme.

REKLAMA
5. Krok

Mrvenička: K sypkým surovinám po plátkoch pridávame maslo a spracúvame rukami, kým mrvenička nemá také tie väčšie hrudky.

6. Krok

Vykysnuté cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu 30x40 cm, ktorý vymastíme a posypeme múkou. Odporúčam hlbší plech. Na cesto následne rozotrieme makovú plnku a poukladáme slivky reznou stranou nahor. Posypeme mrveničkou a pečieme pri teplote 180°C zhruba 30 minút. Koláč krájame až úplne vychladnutý.

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

748 receptov

Obed

4876 receptov

Nátierky

332 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Mascarpone

342 receptov

Dezert

3775 receptov

Večera

4591 receptov

Torty

481 receptov

Veľkonočné

244 receptov
Recipe author image Frommykitchendotcom

Kysnutý koláč s makom a slivkami

Kokáčik plný maku a sliviek

60
Minút
20
Počet porcií
Postup
1. Krok

Cesto : Mlieko zohrejeme aby bolo vlažné ( nie horúce). Do 100 ml mlieka pridáme 1 čl cukru a droždie a necháme vykysnúť .

2. Krok

Do väčšej misky preosejeme múku, pridáme vykysnutý kvások, zvyšné mlieko, olej, vajce a dobre vymiesime. Vymiesené cesto prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť asi 35-40 minút. Za ten čas si pripravíme posýpku, makovú plnku a očistíme slivky.

3. Krok

Maková plnka: mletý mak, kryštálový cukor, vanilkový cukor, mletú škoricu zalejeme horúcim mliekom , premiešame a necháme vychladnúť.

4. Krok

Slivky rozrežeme na polivice a odkôstkujeme.

5. Krok

Mrvenička: K sypkým surovinám po plátkoch pridávame maslo a spracúvame rukami, kým mrvenička nemá také tie väčšie hrudky.

6. Krok

Vykysnuté cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu 30x40 cm, ktorý vymastíme a posypeme múkou. Odporúčam hlbší plech. Na cesto následne rozotrieme makovú plnku a poukladáme slivky reznou stranou nahor. Posypeme mrveničkou a pečieme pri teplote 180°C zhruba 30 minút. Koláč krájame až úplne vychladnutý.

Ingrediencie
Suroviny
400 g
polohrubá múka
1 ks
vajce
50 ml
olej
30 g
čerstvé droždie
1 čajová lyžička
kryštálový cukor
200 ml
mlieko
Maková plnka
200 g
mletý mak
100 g
kryštálový cukor
1 vanilka
cukor
Štipka
škorica
citrónová kôra
100 ml
mlieko
Mrvenička
6 pl
polohruba mu ka
4 pl
krys ta lovy cukor
2 pl
pra s kovy cukor
50 g
maslo
slivky