REKLAMA

Kysnutý koláč s makom a slivkami

Kokáčik plný maku a sliviek

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
20

Suroviny

  • 400 g polohrubá múka Pridané do
  • 1 ks vajce Pridané do
  • 50 ml olej Pridané do
  • 30 g čerstvé droždie Pridané do
  • 1 čajová lyžička kryštálový cukor Pridané do
  • 200 ml mlieko Pridané do

Maková plnka

  • 200 g mletý mak Pridané do
  • 100 g kryštálový cukor Pridané do
  • 1 vanilka cukor Pridané do
  • Štipka škorica Pridané do
  • citrónová kôra Pridané do
  • 100 ml mlieko Pridané do

Mrvenička

  • 6 pl polohruba mu ka Pridané do
  • 4 pl krys ta lovy cukor Pridané do
  • 2 pl pra s kovy cukor Pridané do
  • 50 g maslo Pridané do
  • slivky Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Cesto : Mlieko zohrejeme aby bolo vlažné ( nie horúce). Do 100 ml mlieka pridáme 1 čl cukru a droždie a necháme vykysnúť .

2. Krok

Do väčšej misky preosejeme múku, pridáme vykysnutý kvások, zvyšné mlieko, olej, vajce a dobre vymiesime. Vymiesené cesto prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť asi 35-40 minút. Za ten čas si pripravíme posýpku, makovú plnku a očistíme slivky.

3. Krok

Maková plnka: mletý mak, kryštálový cukor, vanilkový cukor, mletú škoricu zalejeme horúcim mliekom , premiešame a necháme vychladnúť.

4. Krok

Slivky rozrežeme na polivice a odkôstkujeme.

5. Krok

Mrvenička: K sypkým surovinám po plátkoch pridávame maslo a spracúvame rukami, kým mrvenička nemá také tie väčšie hrudky.

6. Krok

Vykysnuté cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu 30x40 cm, ktorý vymastíme a posypeme múkou. Odporúčam hlbší plech. Na cesto následne rozotrieme makovú plnku a poukladáme slivky reznou stranou nahor. Posypeme mrveničkou a pečieme pri teplote 180°C zhruba 30 minút. Koláč krájame až úplne vychladnutý.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4428 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Dezert

3618 receptov