Maďarský guľáš
Ingrediencie
- 2 ks paradajka
- 500 g hovädzie stehno
- 2 ks Cibuľa
- 3 strúčiky cesnak
- gulášové korenie
- 4 ks nakrájaná červená paprika
- mleté čierne korenie
- majoránka
- drvená rasca
- soľ
- 3 pl slnečnicový olej
- papriková pasta
Najnovšie letáky
Postup
Mäso si nakájame na kocky. Cibuľu tiež nakrájame na malé kocky doležité je aby objem mňasa bol rovnaký ako je objem cibule. Najlepšie obe nakrájať do rovnakej misky :)
V hrnci rozohrejeme dostatočné množstvo oleja 2-3pl oleja, potom na ňom speníme cibuľu a necháme ju skaramelizovať, pridáme nakrájané paradajky, paprikovú pastu sladkú a štipľavú papriku. Za stáleho miešania necháme zhustnúť na paprikovo cibuľovú pastu. Základ máme hotový :)
Pridáme mäso a restujeme 10 minút kým sa zatiahne z každej strany. Pridáme soľ, korenie, kmín a papriku, premiešajte a zalejte 500 ml vody. Zakryjeme a dusíme 60 minút.
Hovädzie mäso udusíme do polomäka pridáme nasekanú papriku. Dobre premiešame, podľa potreby okoreníme a varíme do mäkka. Podávame s ryžou alebo knedľou. Majoránka sa pridáva až na samom konci. Dobrú chuť
Komentáre (2)
Najlepší z najlepších
Jeden z najobľúbenejších u nás ?