Makový koláč s mangovým želé
Ingrediencie
Na korpus
- 4 vajcia
- 85 g bieleho jogurtu
- 1 jablko
- 120 g mak mletý
- 100 g erythritolu
- 50 g ovsenej múky
- 1 čl jedlej sódy
Biely krém
- 1 balenie ricotty
- 1 balenie Cream cheese light
- 60 g erythritolu
Mangové želé
- 100 g sušené mango
- voda
- 40 g želatíny za studena
Najnovšie letáky
Postup
Oddelíme si bielky od žĺtkov. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Potom vyšľaháme žĺtky s erythritolom do peny.
Do vyšľahaných žĺtkov pridáme zomletý mak, ovsenú múku, sódu, na hrubo nastrúhane jablko, jogurt a všetko spolu dobre premiešame. Na koniec do toho dáme sneh z bielkov.
Vylejeme do vymazanej a vysypanej tortovej formy (priemer 22 cm). Pečieme na 185 °C 30‑35 min. Medzitým si nakrájame sušené mango na malé kúsky.
Vložíme do misky a zalejeme vriacou vodou (nalejeme viac vody ak budeme potrebovať). Prikryjeme misku a necháme stáť polhodinu a viac, kým mango nebude mäkké. Vymiešame ricottu s cream cheese, erythritolom a natrieme na koláč.
Vodu z manga zlejeme. K mangu pridáme 200 ml vody naspäť a rozmixujeme ponorným mixérom na krém. Želatínu za studena zmiešame podľa návodu na obale s vodou a poriadne premiešame.
K želatíne pridáme trochu mangového krému, premiešame a pridáme aj ostatný krém a poriadne premiešame ručnou metličkou. Želé natrieme na ricottový krém a necháme vychladiť.