REKLAMA
Makový koláč s mangovým želé

Makový koláč s mangovým želé

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6

Na korpus

  • 4 vajcia Pridané do
  • 85 g bieleho jogurtu Pridané do
  • 1 jablko Pridané do
  • 120 g mak mletý Pridané do
  • 100 g erythritolu Pridané do
  • 50 g ovsenej múky Pridané do
  • 1 čl jedlej sódy Pridané do

Biely krém

  • 1 balenie ricotty Pridané do
  • 1 balenie Cream cheese light Pridané do
  • 60 g erythritolu Pridané do

Mangové želé

  • 100 g sušené mango Pridané do
  • voda Pridané do
  • 40 g želatíny za studena Pridané do

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

50 min.
1. Krok

Oddelíme si bielky od žĺtkov. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Potom vyšľaháme žĺtky s erythritolom do peny.

2. Krok

Do vyšľahaných žĺtkov pridáme zomletý mak, ovsenú múku, sódu, na hrubo nastrúhane jablko, jogurt a všetko spolu dobre premiešame. Na koniec do toho dáme sneh z bielkov.

3. Krok

Vylejeme do vymazanej a vysypanej tortovej formy (priemer 22 cm). Pečieme na 185 °C 30‑35 min. Medzitým si nakrájame sušené mango na malé kúsky.

4. Krok

Vložíme do misky a zalejeme vriacou vodou (nalejeme viac vody ak budeme potrebovať). Prikryjeme misku a necháme stáť polhodinu a viac, kým mango nebude mäkké. Vymiešame ricottu s cream cheese, erythritolom a natrieme na koláč.

REKLAMA
5. Krok

Vodu z manga zlejeme. K mangu pridáme 200 ml vody naspäť a rozmixujeme ponorným mixérom na krém. Želatínu za studena zmiešame podľa návodu na obale s vodou a poriadne premiešame.

6. Krok

K želatíne pridáme trochu mangového krému, premiešame a pridáme aj ostatný krém a poriadne premiešame ručnou metličkou. Želé natrieme na ricottový krém a necháme vychladiť.

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

748 receptov

Obed

4876 receptov

Nátierky

332 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Mascarpone

342 receptov

Dezert

3775 receptov

Večera

4591 receptov

Torty

481 receptov

Veľkonočné

244 receptov
Recipe author image rommiemax

Makový koláč s mangovým želé

50
Minút
6
Počet porcií
Postup
1. Krok

Oddelíme si bielky od žĺtkov. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Potom vyšľaháme žĺtky s erythritolom do peny.

2. Krok

Do vyšľahaných žĺtkov pridáme zomletý mak, ovsenú múku, sódu, na hrubo nastrúhane jablko, jogurt a všetko spolu dobre premiešame. Na koniec do toho dáme sneh z bielkov.

3. Krok

Vylejeme do vymazanej a vysypanej tortovej formy (priemer 22 cm). Pečieme na 185 °C 30‑35 min. Medzitým si nakrájame sušené mango na malé kúsky.

4. Krok

Vložíme do misky a zalejeme vriacou vodou (nalejeme viac vody ak budeme potrebovať). Prikryjeme misku a necháme stáť polhodinu a viac, kým mango nebude mäkké. Vymiešame ricottu s cream cheese, erythritolom a natrieme na koláč.

5. Krok

Vodu z manga zlejeme. K mangu pridáme 200 ml vody naspäť a rozmixujeme ponorným mixérom na krém. Želatínu za studena zmiešame podľa návodu na obale s vodou a poriadne premiešame.

6. Krok

K želatíne pridáme trochu mangového krému, premiešame a pridáme aj ostatný krém a poriadne premiešame ručnou metličkou. Želé natrieme na ricottový krém a necháme vychladiť.

Ingrediencie
Na korpus
4
vajcia
85 g
bieleho jogurtu
1
jablko
120 g
mak mletý
100 g
erythritolu
50 g
ovsenej múky
1 čl
jedlej sódy
Biely krém
1 balenie
ricotty
1 balenie
Cream cheese light
60 g
erythritolu
Mangové želé
100 g
sušené mango
voda
40 g
želatíny za studena