REKLAMA
Zdroj: Canva
Marhuľový koláč so zlatý klasom
Marhuľový koláč so zlatý klasom je dokonalá kombinácia sladkej marhule a pudingu zo zlatého klasu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
Cesto:
- 250 g hladká múka
- 75 g cukru
- 1 bal vanilínového cukru
- 125 g zmäknutého masla
- 1 ks vajce
- štipka kypriaceho prášku
- štipka soli
Náplň:
- 300 g čerstvých marhúľ
- 250 ml mlieka
- 3 ks vajcia
- 2 pl hladká múka
- 1 balík Zlatý klas (prášok)
- 250 ml smotany na šľahanie
- 60 g maslo
- 100 g cukor
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
V miske zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom, vanilínovým cukrom a tiež soľou.
2. Krok
Pridáme maslo s vajcom a ručne vypracujeme cesto do hladka. Cesto nanesieme na dno a okraje vymastenej tortovej formy.
3. Krok
Marhule nakrájame na položíme na cesto.
4. Krok
Pripravíme si náplň. V 100 ml mlieka rozmiešame vajcia s múkou a Zlatým klasom.
5. Krok
Zvyšok mlieka nalejeme do hrnca. Potom pridáme smotanu, maslo a cukor. Privedieme to do varu.
6. Krok
Následne prilejeme pudingovú zmes a varíme ešte 1 minútu do zhustnutia.
7. Krok
Náplň nalejeme na marhule.
8. Krok
Marhuľový koláč zo zlatého klasu vložíme do predhriatej rúry a pečieme na 170°C zhruba 50 minút.