Zdroj: Pixabay
Mascarpone krém do torty
Čokoládový krém mascarpone je dokonalým doplnkom pre vaše torty. Spája lahodné mascarpone s intenzívnou chuťou čokolády. Jeho príprava je jednoduchá a rýchla.
Ingrediencie
- 200 g mascarpone
- 100 g čokolády
- 2 pl práškového cukru
- 1⁄2 čl vanilkového extraktu
- 1⁄2 šálky šľahačkovej smotany
Najnovšie letáky
Postup
V hrnci si pripravte vodný kúpeľ. Naplňte hrniec vodou a privedte ju do varu. Potom znížte teplotu, aby voda len jemne šumela.
Do misky umiestnite čokoládu a postavte ju nad hrniec s vodou. Dôležité je, aby miska nesiahala do vody.
Pomaly miešajte čokoládu, kým sa úplne nerozpustí a vytvorí hladkú hmotu. Potom ju odstráňte z tepla a nechajte ju chvíľu vychladnúť.
V miske zmiešajte mascarpone, práškový cukor a vanilkový extrakt.
Keď je čokoláda dostatočne vychladená, pridajte ju do mascarpone zmesi a opäť dobre premiešajte.
V samostatnej miske si vyšľahajte šľahačku. Potom už len šľahačku zľahka vmiešajte do čokoládovej zmesi. Môžete používať na plnenie toriet a koláčov.