REKLAMA
Mäsové guličky v cibuľovo-jablkovej omáčke
Tento recept mám veľmi rada pre jeho variabilitu. Môžete si ho kombinovať či už bez cestovín s chlebom, alebo cestoviny s omáčkou len, prípadne guličky s inou prílohou. Veď posúďte sami 😉
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1⁄2 kg mleté mäso hovädzie alebo bravčové alebo mix
- 1 ks pečivo
- petržlenová vňať
- 4 ks cibuľa stredne veľká
- 2 ks jablko
- 1⁄4 l vývar alebo bujón
- 250 ml smotany na šľahanie
- mletá paprika - sladká
- soľ
- mleté čierne korenie
- maslo alebo olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Pečivo (žemľa alebo rožok) namočíme do vody, vyžmýkame, pridáme mleté mäso, nasekanú petržlenovú vňať, mletú papriku, korenie a soľ.
2. Krok
Zmes premiešame a formujeme malé guľky.
3. Krok
Mäsové guľky opečieme na masle do hneda.
4. Krok
Cibuľu nakrájame na polmesiačiky, jablká na malé kocky a opekáme na masle asi 5 minút.
5. Krok
Potom pridáme horúci vývar spolu so smotanou na šľahanie, pokoreníme, môžeme pridať zdravú vegetu a dusíme ešte pár minút.
6. Krok
Podávame s makarónmi alebo špagetami.