REKLAMA

Zdroj: YelenaYemchuk from Getty Images

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú jedným z tých jedál, ktoré potešia každého gurmána. Kombinácia mäkkého mletého mäsa, paradajkovej omáčky a rôznych korenín robí z tohto pokrmu skutočnú delikatesu. Vyskúšajte ho a nebudete sklamaní!

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g Mleté mäso (hovädzie alebo bravčové) Pridané do
  • 2 ks červená cibuľa Pridané do
  • 4 strúčiky Cesnak Pridané do
  • 500 g Paradajky v plechovke Pridané do
  • 1 pl Paradajkový koncentrát Pridané do
  • 1 pl cukor Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
  • 1 pl hladká múka Pridané do
  • 1 vajce Pridané do
  • 1 Zväzok petržlenová vňať Pridané do
  • 2 Lyžice Oleje Pridané do

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Najprv si pripravte mäsovú zmes na guľky. Mleté mäso zmiešajte so soľou, korením a múkou. Pridáme aj nadrobno nakrájanú cibuľu a strúčiky cesnaku, ktoré som predtým prelisovala.

2. Krok

Do zmesi vlejte vajce a všetko dôkladne premiešajte. Z hotovej zmesi vytvarujte guľky, ktoré majú mať podobnú veľkosť, aby sa rovnomerne upiekli.

3. Krok

Do rozpáleného oleja vložte mäsové guľky a opečte ich z oboch strán dozlatista. Potom ich vyberte a nechajte odpočívať na tanieri s kuchynským papierom, aby absorbovali prebytočný tuk.

4. Krok

Na tej istej panvici, kde sa opekali guľky, pridajte nakrájané paradajky, paradajkový koncentrát, cukor a soľ a korenie podľa chuti. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať.

REKLAMA
5. Krok

Omáčku nechajte bublať na miernom ohni asi 15 minút. Potom pridajte späť mäsové guľky a nechajte ich variť v omáčke ďalších 15 minút.

6. Krok

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke podávajte s hranolkami alebo varenými zemiakmi. Osobne dávam prednosť hranolčekom, ktoré dokonale absorbujú paradajkovú omáčku a dodajú celému pokrmu tú správnu chuť.

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

748 receptov

Obed

4876 receptov

Nátierky

332 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Mascarpone

342 receptov

Dezert

3775 receptov

Večera

4591 receptov

Torty

481 receptov

Veľkonočné

244 receptov
Recipe author image Iwa

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú jedným z tých jedál, ktoré potešia každého gurmána. Kombinácia mäkkého mletého mäsa, paradajkovej omáčky a rôznych korenín robí z tohto pokrmu skutočnú delikatesu. Vyskúšajte ho a nebudete sklamaní!

90
Minút
4
Počet porcií
Postup
1. Krok

Najprv si pripravte mäsovú zmes na guľky. Mleté mäso zmiešajte so soľou, korením a múkou. Pridáme aj nadrobno nakrájanú cibuľu a strúčiky cesnaku, ktoré som predtým prelisovala.

2. Krok

Do zmesi vlejte vajce a všetko dôkladne premiešajte. Z hotovej zmesi vytvarujte guľky, ktoré majú mať podobnú veľkosť, aby sa rovnomerne upiekli.

3. Krok

Do rozpáleného oleja vložte mäsové guľky a opečte ich z oboch strán dozlatista. Potom ich vyberte a nechajte odpočívať na tanieri s kuchynským papierom, aby absorbovali prebytočný tuk.

4. Krok

Na tej istej panvici, kde sa opekali guľky, pridajte nakrájané paradajky, paradajkový koncentrát, cukor a soľ a korenie podľa chuti. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať.

5. Krok

Omáčku nechajte bublať na miernom ohni asi 15 minút. Potom pridajte späť mäsové guľky a nechajte ich variť v omáčke ďalších 15 minút.

6. Krok

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke podávajte s hranolkami alebo varenými zemiakmi. Osobne dávam prednosť hranolčekom, ktoré dokonale absorbujú paradajkovú omáčku a dodajú celému pokrmu tú správnu chuť.

Ingrediencie
500 g
Mleté mäso (hovädzie alebo bravčové)
2 ks
červená cibuľa
4 strúčiky
Cesnak
500 g
Paradajky v plechovke
1 pl
Paradajkový koncentrát
1 pl
cukor
soľ a korenie podľa chuti
1 pl
hladká múka
1
vajce
1 Zväzok
petržlenová vňať
2 Lyžice
Oleje