Zdroj: YelenaYemchuk from Getty Images
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú jedným z tých jedál, ktoré potešia každého gurmána. Kombinácia mäkkého mletého mäsa, paradajkovej omáčky a rôznych korenín robí z tohto pokrmu skutočnú delikatesu. Vyskúšajte ho a nebudete sklamaní!
Ingrediencie
- 500 g Mleté mäso (hovädzie alebo bravčové)
- 2 ks červená cibuľa
- 4 strúčiky Cesnak
- 500 g Paradajky v plechovke
- 1 pl Paradajkový koncentrát
- 1 pl cukor
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 pl hladká múka
- 1 vajce
- 1 Zväzok petržlenová vňať
- 2 Lyžice Oleje
Najnovšie letáky
Postup
Najprv si pripravte mäsovú zmes na guľky. Mleté mäso zmiešajte so soľou, korením a múkou. Pridáme aj nadrobno nakrájanú cibuľu a strúčiky cesnaku, ktoré som predtým prelisovala.
Do zmesi vlejte vajce a všetko dôkladne premiešajte. Z hotovej zmesi vytvarujte guľky, ktoré majú mať podobnú veľkosť, aby sa rovnomerne upiekli.
Do rozpáleného oleja vložte mäsové guľky a opečte ich z oboch strán dozlatista. Potom ich vyberte a nechajte odpočívať na tanieri s kuchynským papierom, aby absorbovali prebytočný tuk.
Na tej istej panvici, kde sa opekali guľky, pridajte nakrájané paradajky, paradajkový koncentrát, cukor a soľ a korenie podľa chuti. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
Omáčku nechajte bublať na miernom ohni asi 15 minút. Potom pridajte späť mäsové guľky a nechajte ich variť v omáčke ďalších 15 minút.
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke podávajte s hranolkami alebo varenými zemiakmi. Osobne dávam prednosť hranolčekom, ktoré dokonale absorbujú paradajkovú omáčku a dodajú celému pokrmu tú správnu chuť.