Zdroj: FB: DOMÁCE FAJNOVÉ JEDLÁ
Medailonky z bravčovej panenky s omáčkou
Medailonky z panenky s nivovou omáčkou s opekanými zemiakmi.
Ingrediencie
- 1 bravčová panenka
- soľ
- mleté korenie
- 6 ks zemiak
- olivový olej
- 1 šľahačka
- 80 g Niva syr
Najnovšie letáky
Postup
Bravčovú panensku si opracujeme, odblaníme a potrieme olivovým olejom. Osolíme a okoreníme čerstvo namletým korením. Zabalíme do potravinárskej fólie.
Pripravíme si zemiaky. Očistíme si ich nakrájame na štvrtiny. Pokvapkáme olejom a posolíme. Uložíme na plech a upečieme do chrumkava.
Panenku si vcelku opečieme na panvici z každej strany asi 3 minutky. Vložíme do vyhriatej rúry k zemiakom a dopečieme asi 10 minút. Potom ju zabalíme do alobalu a necháme odpočinúť, až potom nakrájame na medajlónky.
Na nivovú omáčku si v hrnsi zohrejeme smotanu na šľahanie, rozdrobíme do nej syr Nivu a spolu cvhíľu prevaríme.
Môžeme servírovať. na tanier dáme zemiaky, pridáme omáčku a vložíme do nej na plátky nakrájanú panenku. Dobrú chuť!