:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/CX76ok8qKRbadoSnRhqk/bebff85b774ff31bd7f066c407f5d0.jpeg)
Medvedie labky
Medvedie labky sú typické vianočné suché pečivo. A kedy je dobré začať piecť Medvedie labky? Kľudne ich začnite piecť na Mikuláša - 3 týždne pred Vianocami. Budú chutiť výborne.
Ingrediencie
- 300 g múka
- 150 g práškový cukor
- 250 g Hera
- 150 g mleté orechy
- 30 g kakao
- 4 ks vajce
- vanilkový cukor na obalenie
- 1⁄2 čl škorica
- nastrúhaná kôra z citróna
- práškový cukor na obalenie
Najnovšie letáky
Nutričné hodnoty a cena
Postup
Cesto vypracujeme rukou - nie mixérom. V miske zmiešame múku, maslo, vajíčko, cukor, mleté orechy, kakao, mletú škoricu, citrónovú kôru a roztlačené klinčeky.
Takto vypracované cesto necháme aspoň 15 minút odpočívať.
Cesto rozdelíme na 5 častí a z každej časti vyvaľkáme vaľček. Vaľček rozdelíme na rovnaké časti, tak aby sa zmestili formičky.
Formičky netreba mastiť - labky sa z nich vyklápajú veľmi ľahko.
Medvedie labky pečieme vo vyhriatej rúre na 190°C a pečieme 6 až 9 minút.
Upečené horúce labky obaľujeme v zmesi z práškového a vanilkového cukru.
Zdieľaj recept s ostatnými
Reels
NovéNajnovšie recepty
Najnovšie recepty
Reels
NovéObľúbené recepty
Top kategórie
Medvedie labky
Medvedie labky sú typické vianočné suché pečivo. A kedy je dobré začať piecť Medvedie labky? Kľudne ich začnite piecť na Mikuláša - 3 týždne pred Vianocami. Budú chutiť výborne.
Cesto vypracujeme rukou - nie mixérom. V miske zmiešame múku, maslo, vajíčko, cukor, mleté orechy, kakao, mletú škoricu, citrónovú kôru a roztlačené klinčeky.
Takto vypracované cesto necháme aspoň 15 minút odpočívať.
Cesto rozdelíme na 5 častí a z každej časti vyvaľkáme vaľček. Vaľček rozdelíme na rovnaké časti, tak aby sa zmestili formičky.
Formičky netreba mastiť - labky sa z nich vyklápajú veľmi ľahko.
Medvedie labky pečieme vo vyhriatej rúre na 190°C a pečieme 6 až 9 minút.
Upečené horúce labky obaľujeme v zmesi z práškového a vanilkového cukru.
Ako sa ti tento recept podaril?