Mexický guláš
Taká klasika ktorú pozná a varí každy ale každú ju varí trochu inak toto je moja verzia.
Ingrediencie
- 500 g hovädzie stehno
- 1 kus šalotky
- 2 kus paprika
- 4 kus paradajka
- 100 g mrazený hrášok
- mletá paprika - ostrá
- mletá paprika - sladká
- 1⁄2 čajová lyžička papriková pasta
- soľ
- mleté čierne korenie
- bravčová masť
Najnovšie letáky
Postup
Pripravíme si všetky suroviny rajčiny, šalotku a papriku nakrájame na kocky, Maso umyjeme očistíme a nakrájame na väčšie kocky.
V hlbokej panvici si na masti si speníme šalotku zmiešanu s červenou paprikou, keď je šalotka sklovitá pridáme štipľavú a sladkú papriku.
Maso osolíme, okoreníme a posypeme cesnakovým práškom. Za stáleho miešania pridáme mäso a necháme zatiahnuť.
Ked je maso zatiahnute pridáme rajčiny a pol lyžičky paprikovej pasty a osolíme.
Počkáme kým rajčiny pustia štavu a podlejeme vodou. Za občasného miešanie necháme dusiť na miernom ohni, kým nebude mäso mäkké. Nakoniec pridáme hrášok a necháme uvariť. Hotové jedlo môžeme podávať s ryžou. Dobrú chuť