REKLAMA

Morčacie prsia s pestom

Pečené morčacie prsia s bazalkovým pestom, strúhaným parmezánom a grilovanou zeleninou.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 400 g morčacích pŕs Pridané do
  • soľ a mleté čierne korenie Pridané do
  • 2 pl olivového oleja Pridané do
  • 2 pl zeleného pesta Pridané do
  • 20 g parmezán Pridané do
  • 4 malé mrkvy Pridané do
  • červenej papriky Pridané do
  • 10 cherry paradajok Pridané do
  • 1 mandarínku Pridané do
  • 1 kukuričnú alebo celozrnnú kaiserku Pridané do

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

35 min.
1. Krok

Predhrejeme rúru na 180 stupňov

2. Krok

Morčacie prsia umyjeme a usušíme. Posypeme z oboch strán soľou a mletým čiernym korením

3. Krok

Na panvici si rozohrejeme olivový olej a sprudka opečieme morčacie prsia z oboch strán, aby sa stiahli, približne 5-7 minút

4. Krok

Medzitým si ošúpeme mrkvy a každú rozkrojíme pozdĺžne na polovicu

REKLAMA
5. Krok

Umyjeme aj červenú papriku a nakrájame ju na hrubšie pásiky

6. Krok

Pripravíme si zapekaciu misu, ktorú vystelieme papierom na pečenie

7. Krok

Stiahnuté mäso premiestnime do zapekacej misy, prelejeme ho výpekom z panvice a rovnomerne potrieme pestom

8. Krok

Pripravíme si ďalšiu zapekaciu misu alebo plech, ktorý taktiež vystelieme papierom na pečenie

REKLAMA
9. Krok

Mrkvy, papriky a cherry paradajky jemne obalíme v olivovom oleji a mletom čiernom korení a rozprestrieme ich na plech

10. Krok

Všetko dáme spolu do rúry zapekať na 15-20 minút

11. Krok

Mäso pred koncom ešte vyberieme a posypeme ho strúhaným parmezánom. Dáme späť do rúry, na pár minút. Stále pozeráme, aby sa náhodou nespálilo

12. Krok

Mäso servírujeme so zapekanou zeleninou, mandarínkou a polovicou kukuričnej alebo celozrnnej kaiserky

REKLAMA
13. Krok

TIP: Ak máte doma len extra virgin olivový olej, ktorý nie je veľmi tepelne odolný, pridajte na panvicu aj lyžičku rastlinného oleja

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

749 receptov

Obed

4878 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

332 receptov

Dezert

3776 receptov

Mascarpone

342 receptov

Veľkonočné

244 receptov

Večera

4594 receptov

Pre diabetikov

633 receptov
Recipe author image David719

Morčacie prsia s pestom

Pečené morčacie prsia s bazalkovým pestom, strúhaným parmezánom a grilovanou zeleninou.

35
Minút
2
Počet porcií
Postup
1. Krok

Predhrejeme rúru na 180 stupňov

2. Krok

Morčacie prsia umyjeme a usušíme. Posypeme z oboch strán soľou a mletým čiernym korením

3. Krok

Na panvici si rozohrejeme olivový olej a sprudka opečieme morčacie prsia z oboch strán, aby sa stiahli, približne 5-7 minút

4. Krok

Medzitým si ošúpeme mrkvy a každú rozkrojíme pozdĺžne na polovicu

5. Krok

Umyjeme aj červenú papriku a nakrájame ju na hrubšie pásiky

6. Krok

Pripravíme si zapekaciu misu, ktorú vystelieme papierom na pečenie

7. Krok

Stiahnuté mäso premiestnime do zapekacej misy, prelejeme ho výpekom z panvice a rovnomerne potrieme pestom

8. Krok

Pripravíme si ďalšiu zapekaciu misu alebo plech, ktorý taktiež vystelieme papierom na pečenie

9. Krok

Mrkvy, papriky a cherry paradajky jemne obalíme v olivovom oleji a mletom čiernom korení a rozprestrieme ich na plech

10. Krok

Všetko dáme spolu do rúry zapekať na 15-20 minút

11. Krok

Mäso pred koncom ešte vyberieme a posypeme ho strúhaným parmezánom. Dáme späť do rúry, na pár minút. Stále pozeráme, aby sa náhodou nespálilo

12. Krok

Mäso servírujeme so zapekanou zeleninou, mandarínkou a polovicou kukuričnej alebo celozrnnej kaiserky

13. Krok

TIP: Ak máte doma len extra virgin olivový olej, ktorý nie je veľmi tepelne odolný, pridajte na panvicu aj lyžičku rastlinného oleja

Ingrediencie
400 g
morčacích pŕs
soľ a mleté čierne korenie
2 pl
olivového oleja
2 pl
zeleného pesta
20 g
parmezán
4
malé mrkvy
červenej papriky
10
cherry paradajok
1
mandarínku
1
kukuričnú alebo celozrnnú kaiserku