REKLAMA
Mrkvac
S mega vláčnym korpusom
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
16
- 2 vajíčka L
- 65 g trstinový cukor
- 50 g kryštálový cukor
- 125 ml olej
- 125 g hladká múka
- 3 g PDP
- 5 g SB
- 4 g škorica
- 150 g najemno nastrúhana mrkva
- 250 g mascarpone
- 100 ml šľahačka 40 kunin
- 35 g práškový cukor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Postup
2. Krok
1. Celé vajíčka poriadne vyšľaháme s trstinovým a kryštálovým cukrom do peny.
3. Krok
2. Pomaly pridávame olej.
4. Krok
3. Keď je zapracovaný, pridáme preosiatú múku s PDP, SB a škoricou.
5. Krok
4. Nakoniec pridáme najemno nastrúhanú mrkvu. Pečieme na 180° 30min. Necháme vychladnúť. Použila som tortovú formu 24cm. Môžete použiť aj plech 37x27cm, dávku však zdvojnasobte (aj v prípade krému).
6. Krok
5. Do misy robota dáme mascarpone, šľahačku a práškový cukor. Všetko vymixujeme do pevného, hladkého krému. Nanesieme na vychladnutý korpus. Zdobíme podľa predstáv. Ja som použila vlašské orechy a domáci karamel. 🤗