REKLAMA
Najlepšia cigánska pečienka
Recept na najlepšiu cigánsku pečienku v žemli
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 1 kg bravčová krkovička
- 1⁄2 l mlieko
- horčica
- 1⁄2 kg Cibuľa
- mleté čierne korenie
- mletá červená paprika
- soľ
- 4 strúčiky cesnak
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Mäso nakrájame na lpátky a vyklepeme, okoreníme, dáme papriku, soľ, potrieme roztlačeným cesnakom a horčicou. Naskladáme na seba a zalejeme mliekom. Marinujeme najlepšie z večera do rána v chladničke.
2. Krok
Na druhý deň vyberieme a smažíme na oleji. Môžeme trochu podliať vodou a podusiť, aby sme mali aj šťavu. V tejto šťave si môžeme potom podusiť cibuľu a použiť ako prílohu.
3. Krok
Mäso podávame v žemli. Na mäso dáme podusenú cubuľu, môžeme ochutiť ešte horčicou a podávať s nakladanou zeleninou. Dobrú chuť