:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/QoXYhlqJ6QxHOL0n-XUl/a836c34db622abc351266b544e3e9c.jpeg)
Najlepšia cigánska pečienka
Recept na najlepšiu cigánsku pečienku v žemli
Ingrediencie
- 1 kg bravčová krkovička
- 1⁄2 l mlieko
- horčica
- 1⁄2 kg Cibuľa
- mleté čierne korenie
- mletá červená paprika
- soľ
- 4 strúčiky cesnak
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Nutričné hodnoty a cena
Postup
Mäso nakrájame na lpátky a vyklepeme, okoreníme, dáme papriku, soľ, potrieme roztlačeným cesnakom a horčicou. Naskladáme na seba a zalejeme mliekom. Marinujeme najlepšie z večera do rána v chladničke.
Na druhý deň vyberieme a smažíme na oleji. Môžeme trochu podliať vodou a podusiť, aby sme mali aj šťavu. V tejto šťave si môžeme potom podusiť cibuľu a použiť ako prílohu.
Mäso podávame v žemli. Na mäso dáme podusenú cubuľu, môžeme ochutiť ešte horčicou a podávať s nakladanou zeleninou. Dobrú chuť
Zdieľaj recept s ostatnými
Reels
NovéNajnovšie recepty
Najnovšie recepty
Reels
NovéObľúbené recepty
Top kategórie
Najlepšia cigánska pečienka
Recept na najlepšiu cigánsku pečienku v žemli
Mäso nakrájame na lpátky a vyklepeme, okoreníme, dáme papriku, soľ, potrieme roztlačeným cesnakom a horčicou. Naskladáme na seba a zalejeme mliekom. Marinujeme najlepšie z večera do rána v chladničke.
Na druhý deň vyberieme a smažíme na oleji. Môžeme trochu podliať vodou a podusiť, aby sme mali aj šťavu. V tejto šťave si môžeme potom podusiť cibuľu a použiť ako prílohu.
Mäso podávame v žemli. Na mäso dáme podusenú cubuľu, môžeme ochutiť ešte horčicou a podávať s nakladanou zeleninou. Dobrú chuť
Ako sa ti tento recept podaril?