Zdroj: Pixabay : congerdesign
Najlepšia talianska panvica na tortellini
Panvica na tortellini je mojím osobným favoritom. Tento taliansky pokrm som pripravovala už niekoľkokrát a vždy sa mi podarilo nájsť ten správny pomer medzi pohodlnosťou a chuťou. Vďaka tomuto receptu sa uistím, že každý pri stole je spokojný a chce ešte. Najlepšie na tomto jedle je, že je veľmi jednoduché a rýchle na prípravu, čo z neho robí ideálny recept na večeru počas týždňa.
Ingrediencie
- 500 g Tortellini (príchuť podľa vlastného výberu)
- 2 paprika (rôzne farby)
- 1 Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 g cherry paradajky
- 2 PL olivový olej
- soľ a korenie podľa chuti
- 150 g Mini mozzarellové guľôčky
- Hrsť čerstvých bazalkových listov
Najnovšie letáky
Postup
Na prípravu tortellini najprv nakrájajte cibuľu a cesnak. Pri používaní cesnaku ho vždy odporúčam najprv rozdrviť a potom nasekať, aby sa uvoľnilo čo najviac chuti.
Papriky a paradajky nakrájajte na kúsky. Veľkosť je samozrejme vecou chuti, ale ja dávam prednosť menším kúskom, pretože sa rýchlejšie uvaria a dobre sa zmiešajú s tortellini.
Veľkú panvicu s olivovým olejom postavte na stredný oheň. Keď je olej rozpálený - mal by sa trochu trblietať, ale nie dymiť -, pridajte cibuľu a cesnak.
Keď je cibuľa priesvitná, pridajte papriku a smažte ju asi 5 minút, kým nezmäkne.
Pridajte tortellini a paradajky a za stáleho miešania smažte ďalších 5-7 minút. Tortellini by mali byť aj zvonka trochu chrumkavé - pre mňa absolútna nevyhnutnosť!
Osolíme, okoreníme, pridáme mini mozzarellové guľôčky a dobre premiešame, kým sa syr trochu nerozpustí.
Chutnú tortellini panvicu stiahnite z ohňa a ozdobte ju čerstvou bazalkou.