REKLAMA
Zdroj: Canva
Najšťavnatejšia bábovka
Najšťavnatejšia a najlepšia citrónová bábovka.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
- 120 g múka
- 140 g práškový cukor
- 1 ks vanilkový cukor
- 1 čl citrónová šťava
- 1⁄2 ks kypriaci prášok
- 1 ks vanilkový puding
- 4 ks vajcia
- 100 ml olej
- 100 ml mlieko
- citrónová kôra
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Bielky oddelíme od žĺtkov. Žĺtka vyšľaháme s vanilkovým a práškovým cukrom.
2. Krok
Keď máme žĺtka pekne vyšľahané, pridáme šťavu z citróna.
3. Krok
Postupne vmiešame olej, mlieko, citrónovú kôru, vanilkový puding a múku zmiešanú s kypriacim práškom.
4. Krok
Na záver, zľahka vareškou vmiešame do cesta vyšľahaný sneh z bielkov.
5. Krok
Bábovkovú formu vymastíme olejom a posypeme kokosom.
6. Krok
Vylejeme do nej cesto a bábovku pečieme vo vyhriatej rúre na 170°C približne 45 minút.
7. Krok
Citrónovú bábovku po upečení môžeme posypať práškovým cukrom alebo poliať citrónovou polevou.