REKLAMA
Zdroj: FB - Receptárik
Oblíž prst - najlepší medzi koláčmi
Po tomto domácom koláčiku sa treba skutočne oblizovať. Ak sa chystáte na rodinnú oslavu, tak určite týmto koláčikom zabodujete!
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
Cesto
- 6 žĺtko
- 7 pl výberovej múky
- 1 kypriaci prášok
- 3 pl vínové víno
- 30 g kakao
- 6 vaječné bielka sneh
Žltý krém
- 3 dl mlieko
- 1 vanilka
- 6 žĺtko
- 3 pl múka
- 250 g práškový cukor
- 1 palmarin
Sneh
- 6 vaječné bielka
- 300 g kryštálový cukor
- 1 vanilka
- postrúhaná čokoláda
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Žĺtky a cukor vymiešam do peny, pridáme múku s PDP a kakaom, víno a nakoniec pridáme sneh z bielkov.
2. Krok
Cesto upečieme na vymastenom a vysypanom plechu pri 180°asi 25 minút. Necháme vychladnúť.
3. Krok
Mlieko, vanilku, žĺtka , múku, cukor miešame nad parou ho zhustnutia. Necháme vychladnúť a pridáme k vyšľahanému palmarínu.
4. Krok
Bielky vyšľaháme pridáme cukor a vanilku a šľaháme nad parou do zhustnutia.
5. Krok
Na upečený a vychladnutý korpus natrieme žĺtkový krém, na neho sneh , rozotrieme a keď vychladne ozdobíme postrúhanou čokoládou. Dáme do chladničky...