Omáčka z hlivy so zemiakovo-zelerovou kašou
Zostala mi hliva a tak vznikla táto omáčka. Je rýchla na prípravu,chutná a zdravá.
Ingrediencie
Suroviny
- 420 g hliva
- 1 Cibuľa
- olej
- 300 g králik chrbát
- 450 ml voda
- 13 g prelisovaný strúčik cesnaku
- 20 g zemiakový škrob
- soľ
- červená mletá paprika
- kmín
Kaša
- 170 g zeler
- 20 g maslo
- 120 g uvarené zemiaky
- soľ
- 200 ml voda zo zemiakov
Najnovšie letáky
Postup
Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané mäso a spolu dusíme. Nezabudnime osoliť a pridať kmín .
Ak máme mäso mäkké pridáme nakrájanú hlivu,poprášime červenou paprikou,podľa potreby prilejeme vodu a udusíme spolu do mäkka.
V troške vody rozmiešame škrob a prilejeme k mäsovo-hlivovej zmesy.
Spolu do zhustnutia uvaríme, to je chvíľka,,a môžeme ešte dochutiť paprikou,soľou.
Zemiaky si uvaríme vo vode,,osolenej,,a roztlačíme.Vodu z nich si odložíme. Na panvicu si dáme maslo a podusíme nastrúhaný zeler,podlejeme ho podľa potreby vodou so zemiakov. Zelerovú hmotu si primiešame do roztlačených zemiakov.
A môžeme podávať: hlivovú omáčku si posypeme nastrúhaným parmezánom,,pridáme kašu,,hotovo. Dobrú chuť