REKLAMA
Opitý Izidor na veľký plech
Tradičný vianočný koláč s orechovou a rumovou príchuťou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
50
Testo:
- 220 g Práškový cukor
- 220 g Maslo
- 120 g Polohrubá múka
- 1 Lyžice Kakao
- 6 kus vajcia
- 1⁄2 kus prášok do pečiva
Plnka:
- 250 g Práškový cukor
- 300 g Mletých vlašských ořechů
- rum
# Nástroje## funkcienázvový priestor funkcie {// Ulož preložený texttypu save_translation = (_: {text: string,}) => akýkoľvek;} // koniec názvového priestoru funkcie
- 100 g čokolády na varenie
- 250 g Tuk
- 50 g Kakao
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Predhrejte rúru na 170 °C.
2. Krok
Vyšľahajte cukor, žĺtky, tuk a kakao dohladka.
3. Krok
Potom pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec šľahačku zo 6 bielkov.
4. Krok
Cesto rovnomerne rozotrite na plech vyložený pečiacim papierom, vložte do predhriatej rúry a pečte pri 170 °C.
5. Krok
Po vychladnutí cesto potrieme plnkou a polieme čokoládovou polevou.
6. Krok
Náplň: premiešajte cukor s mletými orechami a pridajte toľko rumu, aby vznikla natierateľná zmes. Rum pridajte podľa chuti.
7. Krok
Poleva: Vodnú lázeň rozpustíme tuk s čokoládou a vyšľaháme dohladka. Pridáme kakao a miešame, kým sa kakao nerozpustí.