REKLAMA

Opitý Izidor na veľký plech

Tradičný vianočný koláč s orechovou a rumovou príchuťou.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
50

Testo:

  • 220 g Práškový cukor Pridané do
  • 220 g Maslo Pridané do
  • 120 g Polohrubá múka Pridané do
  • 1 Lyžice Kakao Pridané do
  • 6 kus vajcia Pridané do
  • 12 kus prášok do pečiva Pridané do

Plnka:

  • 250 g Práškový cukor Pridané do
  • 300 g Mletých vlašských ořechů Pridané do
  • rum Pridané do

# Nástroje## funkcienázvový priestor funkcie {// Ulož preložený texttypu save_translation = (_: {text: string,}) => akýkoľvek;} // koniec názvového priestoru funkcie

  • 100 g čokolády na varenie Pridané do
  • 250 g Tuk Pridané do
  • 50 g Kakao Pridané do

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Predhrejte rúru na 170 °C.

2. Krok

Vyšľahajte cukor, žĺtky, tuk a kakao dohladka.

3. Krok

Potom pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec šľahačku zo 6 bielkov.

4. Krok

Cesto rovnomerne rozotrite na plech vyložený pečiacim papierom, vložte do predhriatej rúry a pečte pri 170 °C.

REKLAMA
5. Krok

Po vychladnutí cesto potrieme plnkou a polieme čokoládovou polevou.

6. Krok

Náplň: premiešajte cukor s mletými orechami a pridajte toľko rumu, aby vznikla natierateľná zmes. Rum pridajte podľa chuti.

7. Krok

Poleva: Vodnú lázeň rozpustíme tuk s čokoládou a vyšľaháme dohladka. Pridáme kakao a miešame, kým sa kakao nerozpustí.

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

748 receptov

Obed

4876 receptov

Nátierky

332 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Mascarpone

342 receptov

Dezert

3774 receptov

Večera

4591 receptov

Torty

481 receptov

Veľkonočné

244 receptov
Recipe author image Iwa

Opitý Izidor na veľký plech

Tradičný vianočný koláč s orechovou a rumovou príchuťou.

120
Minút
50
Počet porcií
Postup
1. Krok

Predhrejte rúru na 170 °C.

2. Krok

Vyšľahajte cukor, žĺtky, tuk a kakao dohladka.

3. Krok

Potom pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec šľahačku zo 6 bielkov.

4. Krok

Cesto rovnomerne rozotrite na plech vyložený pečiacim papierom, vložte do predhriatej rúry a pečte pri 170 °C.

5. Krok

Po vychladnutí cesto potrieme plnkou a polieme čokoládovou polevou.

6. Krok

Náplň: premiešajte cukor s mletými orechami a pridajte toľko rumu, aby vznikla natierateľná zmes. Rum pridajte podľa chuti.

7. Krok

Poleva: Vodnú lázeň rozpustíme tuk s čokoládou a vyšľaháme dohladka. Pridáme kakao a miešame, kým sa kakao nerozpustí.

Ingrediencie
Testo:
220 g
Práškový cukor
220 g
Maslo
120 g
Polohrubá múka
1 Lyžice
Kakao
6 kus
vajcia
12 kus
prášok do pečiva
Plnka:
250 g
Práškový cukor
300 g
Mletých vlašských ořechů
rum
# Nástroje## funkcienázvový priestor funkcie {// Ulož preložený texttypu save_translation = (_: {text: string,}) => akýkoľvek;} // koniec názvového priestoru funkcie
100 g
čokolády na varenie
250 g
Tuk
50 g
Kakao