Zdroj: katjasv via Pixabay
Orechové slimáky
Milujem prípravu týchto orechových slimákov z lístkového cesta. Ľahko sa pripravujú a výborne chutia k popoludňajšej káve. Najlepšie na nich je, že nie sú príliš sladké, ale orechy im dodávajú krásnu bohatosť. Kombinácia lístkového cesta a orechovej náplne je jednoducho neprekonateľná.
Ingrediencie
- 1 Balenie Hotové lístkové cesto
- 200 g orechy nasekané
- 100 g cukor
- 1 vajce
- 100 g maslo rozpustené
Najnovšie letáky
Postup
Rúru predhrejte na 180 stupňov. Pripravte si plech s papierom na pečenie. Všimla som si, že orechové slimáky sa najlepšie vydaria, keď sa pečú v strede rúry.
Rozvaľkajte lístkové cesto a rovnomerne ho potrite rozpusteným maslom. Tento krok je dôležitý, aby orechové slimáky zostali pekné a šťavnaté.
Na cesto rovnomerne rozotrite nasekané orechy a posypte cukrom. Dbajte na to, aby ste cesto pokryli až po okraj, aby mal každý slimák dostatok náplne.
Cesto opatrne zrolujte z dlhšej strany. Zistila som, že cesto sa ľahšie zroluje, ak naň jemne zatlačíte.
Roládu nakrájajte na plátky hrubé asi 2 cm a položte ich na pripravený plech.
Slimáky potrite rozšľahaným vajíčkom, aby sa pekne leskli.
Orechové slimáky pečte asi 25-30 minút do zlatista. Po 20 minútach skontrolujte, či nie sú príliš tmavé. Každá rúra je iná, preto je dobré ich vždy sledovať.
Pred podávaním nechajte orechové slimáky trochu vychladnúť a posypte ich práškovým cukrom.