REKLAMA

Zdroj: katjasv via Pixabay

Orechové slimáky

Milujem prípravu týchto orechových slimákov z lístkového cesta. Ľahko sa pripravujú a výborne chutia k popoludňajšej káve. Najlepšie na nich je, že nie sú príliš sladké, ale orechy im dodávajú krásnu bohatosť. Kombinácia lístkového cesta a orechovej náplne je jednoducho neprekonateľná.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12
  • 1 Balenie Hotové lístkové cesto Pridané do
  • 200 g orechy nasekané Pridané do
  • 100 g cukor Pridané do
  • 1 vajce Pridané do
  • 100 g maslo rozpustené Pridané do

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

50 min.
1. Krok

Rúru predhrejte na 180 stupňov. Pripravte si plech s papierom na pečenie. Všimla som si, že orechové slimáky sa najlepšie vydaria, keď sa pečú v strede rúry.

2. Krok

Rozvaľkajte lístkové cesto a rovnomerne ho potrite rozpusteným maslom. Tento krok je dôležitý, aby orechové slimáky zostali pekné a šťavnaté.

3. Krok

Na cesto rovnomerne rozotrite nasekané orechy a posypte cukrom. Dbajte na to, aby ste cesto pokryli až po okraj, aby mal každý slimák dostatok náplne.

4. Krok

Cesto opatrne zrolujte z dlhšej strany. Zistila som, že cesto sa ľahšie zroluje, ak naň jemne zatlačíte.

REKLAMA
5. Krok

Roládu nakrájajte na plátky hrubé asi 2 cm a položte ich na pripravený plech.

6. Krok

Slimáky potrite rozšľahaným vajíčkom, aby sa pekne leskli.

7. Krok

Orechové slimáky pečte asi 25-30 minút do zlatista. Po 20 minútach skontrolujte, či nie sú príliš tmavé. Každá rúra je iná, preto je dobré ich vždy sledovať.

8. Krok

Pred podávaním nechajte orechové slimáky trochu vychladnúť a posypte ich práškovým cukrom.

REKLAMA

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Nátierky

332 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Mascarpone

342 receptov

Dezert

3773 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4590 receptov

Kuracie mäso

788 receptov
Recipe author image Gretarezepte

Orechové slimáky

Milujem prípravu týchto orechových slimákov z lístkového cesta. Ľahko sa pripravujú a výborne chutia k popoludňajšej káve. Najlepšie na nich je, že nie sú príliš sladké, ale orechy im dodávajú krásnu bohatosť. Kombinácia lístkového cesta a orechovej náplne je jednoducho neprekonateľná.

50
Minút
12
Počet porcií
Postup
1. Krok

Rúru predhrejte na 180 stupňov. Pripravte si plech s papierom na pečenie. Všimla som si, že orechové slimáky sa najlepšie vydaria, keď sa pečú v strede rúry.

2. Krok

Rozvaľkajte lístkové cesto a rovnomerne ho potrite rozpusteným maslom. Tento krok je dôležitý, aby orechové slimáky zostali pekné a šťavnaté.

3. Krok

Na cesto rovnomerne rozotrite nasekané orechy a posypte cukrom. Dbajte na to, aby ste cesto pokryli až po okraj, aby mal každý slimák dostatok náplne.

4. Krok

Cesto opatrne zrolujte z dlhšej strany. Zistila som, že cesto sa ľahšie zroluje, ak naň jemne zatlačíte.

5. Krok

Roládu nakrájajte na plátky hrubé asi 2 cm a položte ich na pripravený plech.

6. Krok

Slimáky potrite rozšľahaným vajíčkom, aby sa pekne leskli.

7. Krok

Orechové slimáky pečte asi 25-30 minút do zlatista. Po 20 minútach skontrolujte, či nie sú príliš tmavé. Každá rúra je iná, preto je dobré ich vždy sledovať.

8. Krok

Pred podávaním nechajte orechové slimáky trochu vychladnúť a posypte ich práškovým cukrom.

Ingrediencie
1 Balenie
Hotové lístkové cesto
200 g
orechy nasekané
100 g
cukor
1
vajce
100 g
maslo rozpustené