Zdroj: Pixabay
Ovocná torta s tvarohom
Letná svieža ovocná torta s tvarohom je skvelou kombináciou lahodných chutí. Príprava je jednoduchá a zvládnete ju spolu s deťmi.
Ingrediencie
- 200 g maslové sušienky
- 80 g masla
- 250 g syr cottage cheese
- 250 ml smotany na šľahanie
- 60 g práškového cukru
- 1 čl vanilkového extraktu
- 300 g čerstvého ovocia jahody malinym čučoriedky ríbezle
- 1 citrón
- 2 pl želatíny
- 4 pl horúcej vody
Najnovšie letáky
Postup
Rozdrvte si maslové sušienky a premiešajte ich spolu s rozpusteným maslom. Vzniknuté cesto utlačte na dno tortovej formy, vystlanej papierom na pečenie.
V malom hrnci si pripravte želatínu. Zmiešajte želatínu s horúcou vodou a dôkladne premiešajte, kým sa želatína úplne nerozpustí.
V mixéri vyšľahajte tvaroh, smotanu na šľahanie, práškový cukor, vanilkový extrakt, šťavu a kôru z citróna, až kým nevznikne hladká a krémová zmes.
Postupne pridávajte rozpustenú želatínu do tvarohovej zmesi a opatrne miešajte, aby sa všetko spojilo. Očistené a nakrájané kúsky ovocia rozložte na piškótový základ v tortovej forme.
Zalejte ovocie tvarohovou zmesou a vyhladťte povrch. Povrch dozdobte celým umytým ovocím. Tortu umiestnite do chladničky a nechajte ju stuhnúť minimálne 3 hodiny, najlepšie cez noc.