Zdroj: Canva
Paradajková polievka so smotanou
Paradajková polievka so smotanou je osviežujúce a jemne kyslasté jedlo, ktoré v sebe spája chuť sladkých paradajok s hladkou a krémovou textúrou.
Ingrediencie
- 1 kg čerstvé paradajky
- 1 l zeleninový vývar alebo bujón
- 2 ks prelisovaný strúčik cesnaku
- 100 ml smotana na šľahanie
- 2 pl paradajkový pretlak
- 1 ks Cibuľa
- 2 pl olivový olej
- 1 čl cukor
- soľ a korenie
- čerstvé bylinky na ozdobenie
Najnovšie letáky
Postup
V hrnci rozohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu a dusíte ju dozlatista.
Pridajte pretlačený cesnak a orestujte ho spolu s cibuľou.
Pridajte nakrájané paradajky a paradajkový pretlak. Premiešajte a nechajte ich dusiť asi 5 minút.
Nalejte zeleninový vývar do hrnca a pridajte cukor. Paradajkovú polievku ochuťte soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
Nechajte polievku variť na miernom ohni asi 20 až 30 minút, kým paradajky nezmäknú.
Odstavte polievku z ohňa a nechajte ju trochu vychladnúť. Potom ju v mixéri rozmixujte do hladka.
Vráťte polievku na sporák a priveďte ju opäť k varu. Pridajte smotanu na šľahanie a nechajte ju variť zhrba 3 minúty.
Pred servírovaním polievku ozdobte čerstvými bylinkami, ako je napríklad petržlen.