REKLAMA
PEČENÉ BUCHTY

PEČENÉ BUCHTY

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12

Suroviny

  • 225 ml mlieka Pridané do
  • 42 g čerstvého droždia Pridané do
  • 40 g kryštálového cukru Pridané do
  • 360 g hladkej múky Pridané do
  • 3 žĺtky Pridané do
  • 40 g masla Pridané do
  • Štipka soli Pridané do
  • lekvár Pridané do

Na potretie po upečení

  • 30 g maslo Pridané do
  • 20 ml tuzemský rum Pridané do

Odporúčané produkty

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

150 min.
1. Krok

V teplom mlieku rozmiešame droždie, lyžicu cukru a lyžicu múky. Necháme na teplom mieste približne 10 minút podkysnúť. V robote vymiesime zvyšnú múku spolu s cukrom, žĺtkami a pripraveným kváskom. Po približne 5 minútach pridáme zmäknuté maslo, soľ a vymiesime cesto, ktoré sa odliepa od stien misky.

2. Krok

Cesto pomúčenými rukami našponujeme, vrátime naspäť do misky, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste aspoň hodinu kysnúť, kým zdvojnásobí objem. Potom ho na pomúčenej doske rukami krátko prehnietime a rozvaľkáme na tenko do tvaru obdĺžnika, ktorý rozrežeme na 12 štvorcov. Do stredu každého pridáme lyžicu lekváru. Dôkladne zabalíme, aby plnka nevytiekla a opatrne vytvarujeme buchty. Uložíme ich tesne vedľa seba do formy vystlanej papierom na pečenie a pod utierkou necháme na teplom mieste podkysnúť ešte 30 minút. Buchty pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 minút. Do zlatista upečené buchty ešte horúce potrieme zmesou tuzemáku a roztopeného masla a necháme vo forme vychladnúť.

3. Krok

Pečené buchty podávame posypané práškovým cukrom.

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Nátierky

332 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Mascarpone

342 receptov

Dezert

3773 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4590 receptov

Kuracie mäso

788 receptov
Recipe author image Naty

PEČENÉ BUCHTY

150
Minút
12
Počet porcií
Postup
1. Krok

V teplom mlieku rozmiešame droždie, lyžicu cukru a lyžicu múky. Necháme na teplom mieste približne 10 minút podkysnúť. V robote vymiesime zvyšnú múku spolu s cukrom, žĺtkami a pripraveným kváskom. Po približne 5 minútach pridáme zmäknuté maslo, soľ a vymiesime cesto, ktoré sa odliepa od stien misky.

2. Krok

Cesto pomúčenými rukami našponujeme, vrátime naspäť do misky, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste aspoň hodinu kysnúť, kým zdvojnásobí objem. Potom ho na pomúčenej doske rukami krátko prehnietime a rozvaľkáme na tenko do tvaru obdĺžnika, ktorý rozrežeme na 12 štvorcov. Do stredu každého pridáme lyžicu lekváru. Dôkladne zabalíme, aby plnka nevytiekla a opatrne vytvarujeme buchty. Uložíme ich tesne vedľa seba do formy vystlanej papierom na pečenie a pod utierkou necháme na teplom mieste podkysnúť ešte 30 minút. Buchty pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 minút. Do zlatista upečené buchty ešte horúce potrieme zmesou tuzemáku a roztopeného masla a necháme vo forme vychladnúť.

3. Krok

Pečené buchty podávame posypané práškovým cukrom.

Ingrediencie
Suroviny
225 ml
mlieka
42 g
čerstvého droždia
40 g
kryštálového cukru
360 g
hladkej múky
3
žĺtky
40 g
masla
Štipka
soli
lekvár
Na potretie po upečení
30 g
maslo
20 ml
tuzemský rum