REKLAMA

Zdroj: Pixabay: RitaE

Pikantný koláč s údeným lososom

Tento koláč s údeným lososom je klamlivo jednoduchý na prípravu a na hostí vždy urobí dojem.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 1 list Z lístkového cesta Pridané do
  • 200 gms údeného lososa Pridané do
  • 200 gms Smotanového syra Pridané do
  • 2 vajcia Pridané do
  • 2 pl čerstvý kôpor, nasekaný Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia alebo 356 stupňov Fahrenheita. Je to dôležité, pretože správna teplota zabezpečí dobre upečený koláč s chrumkavou, vločkovou kôrkou.

2. Krok

Rozvaľkajte lístkové cesto tak, aby sa zmestilo do 9-palcovej okrúhlej koláčovej formy. Zistila som, že kľúčom k práci s lístkovým cestom je udržiavať ho v chlade. Ak je príliš teplé, môže sa s ním zle pracovať. Vtlačte cesto do formy a odstráňte prebytočné časti.

3. Krok

V miske zmiešajte krémový syr a vajcia do hladka. Pridajte údeného lososa, nasekaný kôpor, soľ a korenie. Nezabudnite, že údený losos môže byť sám o sebe dosť slaný, preto buďte opatrní s pridaním soli.

4. Krok

Lososovú zmes nalejte do pripraveného lístkového cesta. Uhlaďte ju, aby bola rovnomerne rozložená.

REKLAMA
5. Krok

Koláč pečte v predhriatej rúre asi 25-30 minút, alebo kým náplň nie je hotová a kôrka zlatohnedá. Čas pečenia sa môže líšiť, preto je dobré začať ho kontrolovať približne po 20 minútach.

6. Krok

Pred krájaním a podávaním nechajte koláč krátko vychladnúť. Koláč tak lepšie stuhne a ľahšie sa krája.

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

748 receptov

Obed

4876 receptov

Nátierky

332 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Mascarpone

342 receptov

Dezert

3775 receptov

Večera

4591 receptov

Torty

481 receptov

Veľkonočné

244 receptov
Recipe author image Tammers

Pikantný koláč s údeným lososom

Tento koláč s údeným lososom je klamlivo jednoduchý na prípravu a na hostí vždy urobí dojem.

45
Minút
6
Počet porcií
Postup
1. Krok

Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia alebo 356 stupňov Fahrenheita. Je to dôležité, pretože správna teplota zabezpečí dobre upečený koláč s chrumkavou, vločkovou kôrkou.

2. Krok

Rozvaľkajte lístkové cesto tak, aby sa zmestilo do 9-palcovej okrúhlej koláčovej formy. Zistila som, že kľúčom k práci s lístkovým cestom je udržiavať ho v chlade. Ak je príliš teplé, môže sa s ním zle pracovať. Vtlačte cesto do formy a odstráňte prebytočné časti.

3. Krok

V miske zmiešajte krémový syr a vajcia do hladka. Pridajte údeného lososa, nasekaný kôpor, soľ a korenie. Nezabudnite, že údený losos môže byť sám o sebe dosť slaný, preto buďte opatrní s pridaním soli.

4. Krok

Lososovú zmes nalejte do pripraveného lístkového cesta. Uhlaďte ju, aby bola rovnomerne rozložená.

5. Krok

Koláč pečte v predhriatej rúre asi 25-30 minút, alebo kým náplň nie je hotová a kôrka zlatohnedá. Čas pečenia sa môže líšiť, preto je dobré začať ho kontrolovať približne po 20 minútach.

6. Krok

Pred krájaním a podávaním nechajte koláč krátko vychladnúť. Koláč tak lepšie stuhne a ľahšie sa krája.

Ingrediencie
1 list
Z lístkového cesta
200 gms
údeného lososa
200 gms
Smotanového syra
2
vajcia
2 pl
čerstvý kôpor, nasekaný
soľ a korenie podľa chuti