REKLAMA
Piškótová roláda s tvarohom a ovocím
Táto roláda je osviežujúca ,ovocie môže byť ľubovoľné,,čerstvé, alebo zavárané.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
Cesto
- 6 vajce
- 6 pl kryštálový cukor
- 3 pl hladká múka
- 3 pl polohrubá múka
- 1⁄2 balenia kypriaci prášok
Plnka
- 250 g mäkký tvaroh
- 150 g práškový cukor
- 150 g maslo alebo Hera
- ľubovoľné ovocie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Z bielkov a kryštálového cukru ušľaháme sneh,vymiešame doň postupne žĺtky a múku s práškom do pečiva. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech.Dáme piecť do vyhriatej rúry. Ešte teplé stočíme. Ja cesto vyklopím z plechu na vlhkú utierku a stočím.
2. Krok
Plnku urobíme zmiešaním zmäknutým maslom,alebo hery,tvarohu a práškového cukru . Vymiešame do hladká a natrieme na vychladnuté cesto po ceej ploche ,poukladáme ľubovoľné ovocie(čerstvé, zavárané alebo mrazené)
3. Krok
Roládu znova stočíme, zabalíme do mastného papiera ,alebo alobalu a necháme v chlade odležať. Pred podávaním ju nakrájame na tenké rovnaké kolieska. Ja ju aj po povrchu pocukrujem . Dobrú chuť