Zdroj: Canva
Prekladaná cuketa s mletým mäsom
Recept na zapekanú cuketu s mletým mäsom a zemiakmi.
Ingrediencie
- 500 g mletého mäsa
- 2 ks cukety
- 5 ks zemiakov
- 1 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 Lyžice oleja na smaženie
- 200 ml smotany na varenie
- 200 g strúhanej syra
- soľ a korenie
Najnovšie letáky
Postup
Cuketu umyte a nakrájajte ju na tenké plátky. Zemiaky umyte a ošúpte, potom ich nakrájajte na tenké plátky. Cibuľu a cesnak očistite a jemne nakrájajte.
Na panvici rozohrejte olej a pridajte cibuľu a cesnak. Smažte ich dozlatista.
Pridajte mleté mäso a opečte ho dozlatista. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
Vysteľte pekáč papierom na pečenie a vložte doňho vrstvu cukety. Potom pridajte vrstvu zemiakov a nakoniec vrstvu mletého mäsa. Opakujte tento postup, kým nedosiahnete požadovaný počet vrstiev.
Nakoniec zalejte zapekanú cuketu smotanou na varenie a posypte ju strúhaným syrom.
Dajte pekáč do vyhriatej rúry predhriatej na 180 stupňov Celzia. Pečte zapekanú cuketu približne 30-35 minút, kým je povrch zlatistý a syr sa roztopí.