Zdroj: ifiStudio for Adobe Stock
Recept na strojové sušienky
Sušienky sú pre nás každoročne súčasťou vianočného obdobia. Čerstvé z rúry a ešte teplé sú skutočnou pochúťkou. Po vytvarovaní v mlynčeku získajú charakteristický dizajn, ktorý ich robí takými výnimočnými. S nasledujúcim návodom ešte nikdy nebolo také jednoduché vykúzliť domáce sušienky.
Ingrediencie
- 250 g maslo
- 200 g cukor
- 1 Balík vanilkový cukor
- 4 žĺtko
- 500 g múka
- 2 ČL kypriaci prášok
Najnovšie letáky
Postup
Ak chcete upiecť chlebík z mlynčeka, dajte do misky maslo, cukor a vanilkový cukor a miešajte, kým nevznikne krémová zmes. Podľa mojich skúseností sa vlažné maslo ľahšie a rovnomernejšie spojí s cukrom.
Teraz pridajte žĺtky a opäť všetko dôkladne premiešajte. Tým sa cesto stane pekne hladkým a získa zamatovú štruktúru.
V samostatnej miske zmiešajte múku s práškom do pečiva a potom ju postupne pridávajte do zmesi masla, cukru a vajec a premiešajte. Všimnite si, že cesto je teraz tuhšie. Ale nebojte sa, je to tak správne.
Cesto prechádzalo cez mlynček na mäso po častiach. Zistila som, že sa mi osvedčilo nástavec mlynčeka vopred dobre poprášiť múkou. Vďaka tomu sa cesto oveľa ľahšie otáča.
Rúru predhrejte na 180 stupňov.
Chlebík položte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte v rúre asi 10 minút.
Keď je pečivo zlatohnedé, vyberte ho z rúry a nechajte vychladnúť.
Tento recept rada pripravujem počas sviatočného obdobia. Pomáhať môže celá rodina a výsledok je jednoducho vynikajúci. Niekedy posypem chlebíčky práškovým cukrom do sýtosti.