REKLAMA
Ríbezľovo- tvarohový koláč
Osviežujúci ríbezľový koláčik
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
Suroviny
- 110 g polohrubá múka
- 70 g práškový cukor
- 2 čajová lyžička kypriaci prášok
- 1 ks vajce
- 60 g maslo
- 80 ml mlieko
Tvarohová plnka
- 400 g Tvaroh
- 1 ks vajce
- 1 pl kukuričný škrob
- 1 ks vanilínový cukor
- 2 pl práškový cukor
Na posypanie
- 300 g červené ríbezle
- 2 čl kukuričný škrob
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
35 min.
1. Krok
Pripravíme si tvarohovú plnku a to tak, že všetky suroviny spolu zmiešame. Pokiaľ máte radšej sladší koláč, podľa chuti ešte dodajte do tvarohu práškový cukor.
2. Krok
Múku preosejeme s práškom do pečiva. V osobitnej miske do penista vymiešame vajce s cukrom a zmäknutým maslom. Pridáme preosiatu múku, mlieko a všetko dobre vymiešame mixérom. Okrúhlu formu s priemerom 26 cm obložíme papierom . Vylejeme cesto a rozotrieme tak, aby boli okraje trochu vyššie.
3. Krok
Na takto pripravené cesto lyžicou rovnomerne nanesieme tvarohovú plnku. Pozor, vyvýšené kraje majú ostať bez plnky.
4. Krok
Nakoniec koláč posypeme odkvapkanými ríbezľami, ktoré sme zmiešali s kukuričným škrobom. Dáme piecť na 35 min na 175-180 C.